Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Luksuzno uređena splitska zdravstvena škola otvorena je prije nepunih mjesec dana i već su se pojavili problemi. Prokišnjava na sve strane zbog čega se ravnateljica boji za sigurnost djece. Izvođač radova krivnju svaljuje na - vodstvo škole u čiju je gradnju uloženo 50 milijuna kuna.


Voda je jučer u splitskoj zdravstvenoj školi došla do utičnica, stoga ni ne čudi da se ravnateljica brine za sigurnost djece. 'Ali kad je puno veći problem što je utičnica na drugom katu, a prokišnjava s četvrtoga sa krova znači da je voda negdje tko zna gdje pronašla put i tko zna gdje će još izbit', kaže ravnateljica Mirjana Kurtović.

Vezani članci Gradonačelnik Splita Ivica Puljak Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa idući tjedan o Ivici Puljku i otvaranju predmeta Rekordne kiše poplavile New York - 2 VIDEO Povijesna kiša potopila New York, poginulo više od 20 ljudi, bujice nose automobile: "Ostao sam bez svega. Sada smo beskućnici"

'Nemam koga kontaktirati i to mi je sada strašno bojim se što će i koliku će štetu voda prouzročit odnosno gdje je ona uopće još', dodaje ravnateljica.

Pedeset milijuna kuna vrijednu školu pohađa 870 učenika. O nedostacima je upoznata i tvrtka Osijek Koteks koji su izvođači radova. No, probleme, za koje su znali i prije početka nastave ne žele ukloniti. U školskom laboratoriju bilo je problema oko struje i vode. Jedan prozor nedavno je popravljen - umalo je pao na djecu. Luksuzna škola unatoč tome radi.

>> 'Splitska škola Pujanki bit će dovršena do 14. listopada'

'Ugovorom su oni vezani da moraju otkloniti nedostatke. Bili su dužni ostat taj čas na objektu, mi smo jednu kancelariju za njih oslobodili, međutim odmah po primopredaji oni su nestali', kaže ravnateljica Kurtović.

Iz tvrtke Osijek Koteks nismo uspjeli dobiti odgovor hoće li i kada popraviti nedostatke. U Ministarstvu kažu da su uspostavili stručni nadzor nad školom. 'Predstavnik izvođača radova očitovao se da su radovi na otklanjanju nekih nedostataka već u tijeku te da će se svi ostali nedostaci otkloniti najkasnije do kraja tjedna, uz napomenu da je do prokišnjavanja došlo krivnjom korisnika prostora, što će se također otkloniti', priopćili su u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Sigurnost djece u novoj školi dovedena je u pitanje. Tko će odgovarati - istražit će stručno povjerenstvo Ministarstva.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju