Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po gradu u kolicima

Split: Kandidati iskusili kako je biti osoba s invaliditetom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok kampanjom dominiraju pršutanje i optužbe za smještanje raznih afera - malo se govori o stvarnim problemima građana koji lokalnu administraciju biraju, ali i plaćaju. Među njima su i problemi osoba s invaliditetom. Kako je njima živjeti u Splitu, uvjerili su se danas kandidati za gradonačelnika. Pozivu dviju udruga odazvali su se svi osim Keruma. Poslao je priopćenje kako je on mnogo napravio za invalide.

U invalidskim kolicima po splitskim ulicama, a u poštu se nije moglo bez veće pomoći. Ni unutra nije bilo lako. 'Bez pomoći partnera ne bi se uopće moglo ući u našu poštu', kazala je Anđelka Visković, kandidatkinja za gradonačelnicu.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

'Drugo, visine su prilagođene zdravim osobama, na šalterima u pošti bi trebala bit bar dva šaltera koja imaju visinu koja je primjerena', dodao je Vjekoslav Ivanišević, kandidat HDZ-a za gradonačelnika.


Pokušali su kandidati koristiti i javni wc. No, ni u ženskom ni u muškom nisu uspjeli. 'Nisam ni ja bila svjesna da, zapravo, ovdje to nije moguće obaviti. Znači, samo su dva wc-a osposobljena na nivou grada', kazala je Marijana Puljak, kandidatkinja za gradonačelnicu.

>>
Marina, Nikolina i Tanja dokaz su da i osobe s invaliditetom mogu uspjeti!

Tomasović, kandidat HDSSB-a je kazao kako bi se trebalo pitati onoga tko nije ispoštovao zakon koji je donesen 2009. godine te da je već sve trebalo biti prilagođeno invalidima.


Na ulasku u HNK kandidate su ponovno zatekli problemi. 'Evo i sami ste svjedoci kako nakon gradonačelnika Željka Keruma i njegovih dogradonačelnika, osobe s invaliditetom imaju sjajne prilaze svim mjestima', kazala je Sanja Bilač.

Na ulazu u FINU još veći problemi ali i nerezumjevanje. 'Sanja je puno lakša od mene, premda je prilično snažna. Nije lako, ovo je doista velika stepenica, praktički znate da ćete pasti na nos. Tako da zaista neugodan osjećaj', kazao je Ivo Baldasar, kandidat SDP-a za gradonačelnika.

Damir Vidošević, kandidat Saveza za građansku i etičku Hrvatsku je zaključio kako i nije baš lijepo ovisiti o skrbi drugih. Još samo da se političari ovoga sjete i kad budu na vlasti.

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene