Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljena proslava

'Kerumov križ' se još uvijek postavlja na Marjanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Križ visine 10 metara, na najvišem vrhu Marjana, Telegrinu, još uvijek se postavlja.

Ako vidite postavljanje križa na Marjanu i želite to podijeliti s ostatkom Hrvatske, uslikajte ili snimite 'novo ruho' Marjana i pošaljite vaše snimke na moj.report@novatv.hr.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Slika nije dostupna Kerum bi, oporba ne bi: Hoće li Tuđmanov kip osvanuti na splitskoj rivi?

Gradonačelnik Splita Željko Kerum je na svečanom otkrivanju kipa pokojnom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, istaknuo kako će i križ na Marjanu ubrzo biti svečano otkriven.

'Još se gradi, vrlo brzo ćemo ga i otkriti', poručio je Kerum. Novinare je zanimalo, hoće li Kerum s otkrivanjem križa otkriti i donatore koji su ga financirali. 'Kad bude gotovo, bit će proslava i bit će sve otkriveno', dodao je Kerum.

Splitskog gradonačelnika Željka Keruma optuživali su kako je križ na Marjanu odlučio postaviti u predizborne svrhe, no za njegovo postavljanje glasali su ipak svi gradski vijećnici na posljednjoj sjednici - od SDP-ovih, do Luke Podruga iz HČSP-a.

>> VIDEO Nisu ga niti podigli, a već oštećen natpis pod kipom Franje Tuđmana

Prvotno je gradsko vijeće htjelo na Marjan postaviti križ visine 23 metra, no nakon 'okršaja' s Ministarstvom kulture, visina je smanjena na 10 metara.

Današnji dan za mnoge bi Splićane tako trebao pružiti novi pogled prema Marjanu i 10-metarskom, kontroverznom križu, oko kojeg se Kerum prepirao, kako s građanima, tako i s ministricom kulture Andreom Zlatar Violić.

Podsjetimo, Kerum je prvotno htio podići i ogroman kip Isusa na Marjanu, no ta mu ideja ipak nije prošla. Kerum je svečano otvaranje križa na Marjanu zakazao za idući tjedan, a otkud se skupio novac za njegovu izradu i postavljanje, javnosti je ostalo nepoznato.

Jučer je podignut i kip Franje Tuđmana u Splitu, no odmah prilikom postavljanja oštećeno je postolje s natpisom. Nakon podizanja kipa pojavio se i Željko Kerum.

Pred Tuđmanovim je kipom, unatoč kiši, pozirao imitirajući karakteristični govor tijela pokojnog predsjednika. Malo je držao ruku na srcu, zatim je pokazao stisnutu šaku, potom je sklopio ruke i namjestio se u položaj 'Imamo Hrvatsku!'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene