Splitski Vodovod pokrenuo je razrješenje direktora, a sve zbog niza problema sa zamućenjem vode nakon kiša i zabrana vode za piće. U očekivanju novog direktora u Gradu najavljuju pokretanje izgradnje pročistača, ali ne znaju još ni koliko će stajati ni kada će biti izgrađen. Moguće su i tužbe građana protiv Vodovoda.

Galerija


Na splitskoj Rivi danas se uz kavu ipak posluživala voda iz slavina. Trenutno je službeno ispravna.

Vezani članci Vodomjer (Foto: Dnevnik.hr) Gubici u vodovodu veći od 50 posto: Jedna splitska ulica trošila vodu koju nije plaćala Slika nije dostupna Splićani i treći dan bez pitke vode

No, svjedočili smo zadnjih dana nizu zamućenja vode i zabrane za piće. Upravo zato, direktor Vodovoda Drago Davidović je smijenjen što nam je i potvrđeno u Vodovodu. Davidović poručuje da prihvaća odluku. Grad je vlasnik Vodovoda. Direktor je došao s prethodnim gradonačelnikom, s ovim odlazi.

I tako je direktor vodovoda smijenjen, no ono što Splićane zanima je - kada će biti izgrađen pročistač.

''Do 10. veljače usvojiti program i plan cijelog tog sustava. Ali mislim da će nam trebati za izradu projekta, odobrenje svih sredstava, javne nabave, do početka izgradnje, a kad krene izgradnja onda ćemo vidjeti'', rekao je Jure Šundov, predsjednik Gradskog vijeća Splita.

Uz sve brojne zaposlenike, velik gradski proračun i skupu naplatu vode, u svim proteklim godinama ništa od pročistača. Poznati splitski odvjetnik misli da ima i prostora za tužbu protiv Vodovoda. Građanima se voda redovno naplaćuje, a ugrožava im se zdravlje i stvara novi trošak.

''Ne možemo govoriti da je padanje kiše viša sila, osobito ne u jesen. Kad će kiša padati nego u jesen?'', kaže odvjetnik Vinko Ljubičić. Sljedeća kiša vjerojatno će donijeti novo zamućenje vode.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr