Voda za piće (Foto: Getty Images)
Voda za piće (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Iz splitske tvrtke Vodovod i kanalizacije (ViK) u srijedu su priopćili kako više nema potrebe za prokuhavanjem vode za piće na splitskom području za malu djecu i imunosuficijentne osobe.


"Prema najnovijim rezultatima analiza vode iz vodoopskrbnog sustava šireg područja Splita, ukidaju se preporuke za prokuhavanje vode iz slavine prije korištenja za prehrambene svrhe za manju djecu i imuno insuficijentne osobe.

Vezani članci Slika nije dostupna Splićani i treći dan bez pitke vode Slika nije dostupna U Splitu i okolici voda i dalje nije za piće

Laboratorij za pitke vode tvrtke Vodovod i kanalizacija Split unutar svoje zakonske obveze svakodnevno obavlja analizu vode za piće na području cijelog vodoopskrbnog sustava te svi najnoviji rezultati, kako mikrobioloških tako i fizikalno - kemijskih pokazatelja, odgovaraju referentnim vrijednostima, stoga se ukida preporuka prokuhavanja vode zbog mutnoće za manju djecu i imuno insuficijentne osobe", navodi tvrtka u priopćenju.

Preporuka o prokuhavanju vode stigla je u utorak oko 13 sati, jer je zbog obilne kiše došlo do zamućenja na izvoru rijeke Jadro koji pitkom vodom napaja šire područje grada Splita.