Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Već treći dan zaredom u Splitu je i dalje na snazi preporuka o prokuhavanju vode za piće iz slavine, jer su nova mjerenja pokazala kako je voda i dalje zamućena, doznaje se u subotu iz splitskog Vodovoda i kanalizacije.


Najnoviji rezultati mjerenja pokazuju da je mutnoća prešla dopuštenih 4,0 NTU, pa su tako današnje vrijednosti na mjestu mjerenja Spinutu 5,25 NTU, Autobusnom kolodvoru 7,53 NTU, na tržnici Sućidar 5,19 NTU, Brdima 6,27 NTU, Lori 6,71 NTU, Stobreču 8,02 NTU, Vranjicu 8,78 NTU, Klis Megdanu 6,16 NTU, Kaštel Sućurcu 8,28 NTU, Trogiru 6,64 NTU, te Medenoj 7,26 NTU.

Danijela Pranjić iz tvrtke Vodovod i kanalizacija za Hinu je rekla da će danas po gradskim kotarevima stanovnike opskrbljivati vodom iz cisterni, ali i da se stanje s mutnoćom popravlja.

Vezani članci Slika nije dostupna U Splitu i okolici voda i dalje nije za piće Slika nije dostupna Problemi s vodom u Splitu: "Vodu za piće prije uporabe prokuhajte"

"Iako se stanje s vodom popravlja u nedjelju će se obaviti nova mjerenja i javnost biti na vrijeme obaviještena mogu li vodu prije konzumacije koristiti bez prokuhavanja", kazala je Pranjić.

Inače, ViK-ove cisterne jučer su vodu za Splićane dopremili iz Sinja nakon čega se utvrdilo kako je ta voda isto bila zamućena i iznad dopuštenih 4,0 NTU, pa je danas voda stigla iz Omiša gdje je jutros izmjereno 2,0 NTU. (Hina)