Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U velikoj količini proizvoda koji nam se svaki dan nude, nađu se i oni koji su krivotvoreni, a njih je u Hrvatskoj jako puno.


Krivotvoreni proizvodi mogu biti jeftiniji, ali su najčešće iznimno loše kvalitete. Uz to, primjerice, krivotvoreni parfemi, mobiteli ili pak tablete za potenciju, mogu biti i opasni za zdravlje. Kako prepoznati krivotvorine, Splićane su podučavali djelatnici policije i carine koji upozoravaju da je krivotvorene robe u Hrvatskoj jako puno. Najviše se takvih proizvoda uvozi iz Kine, Turske, Indije i Pakistana.

Vezani članci Torcidin mimohod za Vukovar bez pridržavanja mjera Mjere za Torcidu ne vrijede? Mimohod za Vukovar nisu prijavili, nisu se baš nosile ni maske, a svi nadležni peru ruke Splitska riva Mladi Splićanin uplakanoj baki koja je izgubila novac platio račune: "Užasni kišni dan i ova nesretna godina, a baš me obradovalo srce mladića"

>> Raste broj krivotvorenih lijekova

'Mi pronalazimo velike količine krivotvorenih proizvoda, na godišnjoj razini zaplijenimo, zadržimo i na kraju uništimo između 500 i 700 tisuća krivotvorenih proizvoda. Tržišna vrijednost tih proizvoda, recimo za prošlu godinu, bila bi 23 milijuna eura da se radi o originalnoj robi, rekao je Ninoslav Babić iz središnjeg ureda Carinske uprave.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook