I drugi dan od prostačkog ispada Željka Keruma na sjednici Gradskog vijeća, HDZ o ponašanju svog koalicijskog partnera šuti. Njihova gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu kao protukandidata na lokalnim izborima, Kerum je grubo vrijeđao, da bi potom surađivali u Gradskom vijeću. Građani su sablažnjeni incidentom u vijećnici.

Galerija


Tonćija Blaževića, vijećnika HSLS-a Željko Kerum počastio je psovkama i prijetnjama "Konju glupi, nokautirat ću te čim uvatin vrimena. Budalo glupa. Stalno se mene spominješ, pisa si poruku Anti, sve sam vidio šta si pisa. Sram te bilo. Ti ćeš meni prijetit, kad te ja uvatin, vidit ćeš", vikao je Kerum

Vezani članci Željko Kerum Kerum zamrznuo mandat u Banovini: "Članovi novog Gradskog vijeća nisu moj nivo" Šef Brodosplita izvrijeđao reportera Dnevnika Nove TV "Sad pročito članak i hvala Bogu da si se razotkrio kao plaćenička antihrvatska pič...a": Čelnik Brodosplita kasno sinoć slao gnjusne poruke našem novinaru

Blažević mu nije ostao dužan. "Ko ti prijeti, majmune jedan", na što je Kerum nastavio salvom uvreda i psovki. " 
"Ma p.... ti materina glupa! Meni ćeš prijetit? Majmune glupi! Da ti j... pas mater... mene ćeš spominjat", vikao je Kerum.

Gabrijela Kišiček, stručnjakinja za komunikaciju, kaže da se takav oblik ponašanja ne smije događati. 

Željko Kerum nasrnuo na vijećnika HSLS-a (Dnevnik.hr)
Dr. sc. Gabrijela Kišiček o Kerumovom ponašanju (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

"Psovke, prijetnje, pa čak i rubno fizički obračuni su nešto što je potpuno nedopustivo i neprihvatljivo u hrvatskom javnom diskursu. Dakle, takav oblik ponašanja je nešto gdje trebamo povući crtu i reći to se ne smije događati", kaže Kišiček.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara na sve nema komentara. Tek kaže, pitajte o tome gradsko vijeće. S Kerumom je u koaliciji, nakon niza uvreda u kampanji.

"Ma sram vas, recite šta ste radili u Milanu, pa ko će glasovat za vas? Pa vidite na šta sličite? Jel vidite na šta sličite", vikao mu je Kerum u kampanji za lokalne izbore.

Opara mu nije ostajao dužan: "Ja nisam ni kladioničar niti kockar. Ne provodim svoje večeri uz pokeraške karte niti uz rulet."

"Evo, vidite, konstantno me provocira cijelo vrijeme. Ako ja idem na rulet, ja trošim svoj novac. Ali ja se u Milanu nisam prostituirao kao vi. Gospodine Opara, sram vas bilo", poručio mu je Kerum, a kad su se kamere isključile pale su još teže riječi

Iz HDZ-a šute, a građani kritiziraju. "Sramota za Split, sramota za grad, sramota za svih nas što uopće podržavamo ovakve ljude i ko nam se nalazi u vijećnici i ko nam vodi grad", kaže jedna Splićanka, a i ostali s kojima smo razgovarali slično govore.

Podsjetimo, netko je za njih glasovao. U prvom krugu lokalnih izbora Kerum je dobio najviše glasova, u drugom za dlaku izgubio.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr