Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život u bajci

Hrvatska ulica koja lebdi na vodi: "Ja se ovdje ponovo rodim, mene je ovo spasilo"

Aktualno Galerija Ulica na vodi Ulica na vodi Foto: DNEVNIK.hr Život na Savi - 2 Život na Savi - 2 Foto: DNEVNIK.hr Život na Savi - 3 Život na Savi - 3 Foto: DNEVNIK.hr Život na Savi - 1 Život na Savi - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Život na Savi - 5 Galerija 1/7 >>
Nije Amsterdam, nije Venecija nego Hrvatska. Kako se živi u maloj bajci, u Splavarskoj ulici na rijeci Savi u Slavonskom Brodu, provjerila je reporterka Matea Drmić.

Nema ljepšeg pogleda za dobro jutro.

"Znaš da je voda ispod tebe. To je jedan potpuno drugi osjećaj, a tek kad se okupaš onda ti ode sav elektricitet, nervoza", rekao je Nenad Stefanović.

Gordana Stefanović je dodala: "Splav mi je terapija, antistres terapija, ja se ovdje ponovo rodim, mene je ovo spasilo otkad je suprug kupio splav."

"25 godina svaki dan. Družimo se, volimo se, uvažavamo", rekao je Tomislav Norac.

Pročitajte i ovo Glamping - 6 Glamur u prirodi Kućice s osobnim batlerom i usluga kao u filmovima: Provjerili smo kako na Jadranu žive bogati gosti, a posjetili smo i hotel u kojem tjedan dana stoji 100.000 kuna

Pročitajte i ovo Janica Kostelić (Foto: Twitter) ukrali svu pažnju! Janica Kostelić prvi put u javnosti sa sinom Oskarom, nije ga ispuštala iz ruku dok su zajedno pratili Alku

Priprema se ručak, peca se. A najpoznatiji pecaroš među splavarima je Ivica Rašić "Rašo" koji nam je otkrio kako namamiti soma: "Navodno zvuk bućkanja iritira soma i on se diže, kreće, nađe mamac."

Splavari najviše uživaju ljeti. "Lijepo je, krasno osvježenje, u centru grada mir, predivno", rekao je Krešimir Bradić.

Ivan Petričević je pobrojao: "Ovdje imamo negdje oko 100 splavova, s obiteljima par tisuća"

Svaka splav ima kućni broj, a najveselija splav je Glistina

"Svako ima svoje veselje pa tako i ja. Ja sam u kontinuitetu bojanja, nikad mi nije dosadno. Ne volim pecat, zovu me glista pa se najviše bojim ribiča i kokoši da me ne pojedu", smije se Hrvoje Gajer Glista.  

A da će mladi sačuvati tradiciju pravi je primjer Ivan Delić koji je potopljenu splav obnovio: "Mala kuhinja, krevet za spavanje, stol za ručanje, pečica, preko zime bude toplo, čak imamo i rernu."

Za potpuni užitak samo čeka da Sava poraste.

"Ako Bog da, bit će ove godine da i moj splav tako pluta kao i ostali", dodaje Delić.

Od malih nogu Brođani se bude na splavi.

Ivan Petričević Žofa, predsjednik Udruge splavara Čika Mata kaže: "Tu su se naučili plivati, roniti. Uživaju, noće, to im je godišnji, ne treba im more."

Kad na rijeci imaju sve, odmor za dušu i tijelo. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene