Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru izvijestila je kako je policija kasno sinoć pronašla slovenskog daskaša živog u uvali Zambratija, na području Umaga, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


Ministarstvo navodi kako je sinoć oko 21,25 sati Lučkoj ispostavi Umag javljen nestanak 40-godišnjeg daskaša, slovenskog državljanina, oko 500 metara od pličine Paklena kod Umaga. Djelatnici Lučke ispostave i policije organizirali su ophodnju po obali, a u potragu je isplovila i brodica Lučke ispostave Umag. Oko 23 sata Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru javila je da je policija pronašla daskaša živog u uvali Zambratija.

Vezani članci Očevid, ilustracija Teška nesreća u Istri: Jedna osoba poginula na cesti Umag – Sv. Marija na Krasu Slika nije dostupna Sudar jedrilice i brodice prošao bez ozlijeđenih

Ministarstvo je također izvijestilo kako je uspješno obavljeno spašavanje slovenske motorne brodice Rubi, u akvatoriju Rapca. Naime, sinoć oko 20,25 sati pulska Lučka kapetanija dobila je obavijest o havariji slovenske motorne brodice, dugačke 9 metara, registarske oznake IZ-3135, u blizini Rapca. U trenutku nezgode, brodicom je upravljao voditelj brodice, slovenski državljanin S. I. (29) iz Celja. Brodica je plovila iz luke Izola u Sloveniji preko luke Novigrad za marinu Punat, na otoku Krku.

Brodica izvučena na kopno

U 20,35 sati na mjesto havarije poslana je brodica za tegljenje Para Sail vlasnika Nerina Jakovčića, koja je oko 21,05 sati uzela u tegalj slovensku brodicu. Unatoč prodoru mora, brodica je dotegljena u luku Rabac, gdje mogućnost prilaza ima i dizalica koja bi trebala izvući brodicu na kopno. Preko Centra 112 Lučka kapetanija Pula zatražila je intervenciju vatrogasne jedinice iz Labina, te su kontaktirani i djelatnici pokretne dizalice Derisi metali, koji su ispumpali more i izvadili brodicu na rivi u Rapcu, čime je akcija uspješno obavljena. (Hina)