Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez posljedica

Spašeni slovenski daskaš i brodica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru izvijestila je kako je policija kasno sinoć pronašla slovenskog daskaša živog u uvali Zambratija, na području Umaga, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Ministarstvo navodi kako je sinoć oko 21,25 sati Lučkoj ispostavi Umag javljen nestanak 40-godišnjeg daskaša, slovenskog državljanina, oko 500 metara od pličine Paklena kod Umaga. Djelatnici Lučke ispostave i policije organizirali su ophodnju po obali, a u potragu je isplovila i brodica Lučke ispostave Umag. Oko 23 sata Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru javila je da je policija pronašla daskaša živog u uvali Zambratija.

Pročitajte i ovo Ilustracija prekršajni postupak Mladić u Umagu vozio kružnim tokom pa sletio u more Slika nije dostupna Nesreća u Pirovcu Vozio djecu od 3 i 5 godina na skuteru, pa se zabio u brodicu

Ministarstvo je također izvijestilo kako je uspješno obavljeno spašavanje slovenske motorne brodice Rubi, u akvatoriju Rapca. Naime, sinoć oko 20,25 sati pulska Lučka kapetanija dobila je obavijest o havariji slovenske motorne brodice, dugačke 9 metara, registarske oznake IZ-3135, u blizini Rapca. U trenutku nezgode, brodicom je upravljao voditelj brodice, slovenski državljanin S. I. (29) iz Celja. Brodica je plovila iz luke Izola u Sloveniji preko luke Novigrad za marinu Punat, na otoku Krku.

Brodica izvučena na kopno

U 20,35 sati na mjesto havarije poslana je brodica za tegljenje Para Sail vlasnika Nerina Jakovčića, koja je oko 21,05 sati uzela u tegalj slovensku brodicu. Unatoč prodoru mora, brodica je dotegljena u luku Rabac, gdje mogućnost prilaza ima i dizalica koja bi trebala izvući brodicu na kopno. Preko Centra 112 Lučka kapetanija Pula zatražila je intervenciju vatrogasne jedinice iz Labina, te su kontaktirani i djelatnici pokretne dizalice Derisi metali, koji su ispumpali more i izvadili brodicu na rivi u Rapcu, čime je akcija uspješno obavljena. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene