Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadarsko otočje

Nasukala se turska brodica: U akciji spašavanja sudjelovali i mještani

Ilustracija
Ilustracija Foto: Tom Dubravec/Cropix
U blizini otoka Premuda, u zadarskom otočju, u srijedu se nasukala brodica turske zastave s dva člana posade, koji su akcijom zadarske Lučke kapetanije i uz pomoć mještanina otoka, spašeni i prevezeni u Zadar, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Brodica turske zastave s dva člana posade u srijedu se nasukala u blizini otoka Premuda, u zadarskom otočju. Članovi posade su spašeni su akcijom zadarske Lučke kapetanije i uz pomoć mještanina otoka te su prevezeni u Zadar.

Dva člana posade turski su državljani i u nesreći nisu ozlijeđeni, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Pročitajte i ovo Ilustracija nesretan slučaj Pronađeno tijelo u šumi: Policija otkrila što se dogodilo

Jedrilica duga 15 metara bila je nasukana u nepristupačnom području zbog stijena i pličine te su u spašavanje posade bili uključeni pripadnici brodice zadarske Kapetanije koji su za pomoć angažirali mještanina otoka Premude.

Mještanin je vlastitom brodicom pristao do obale i ukrcao dvoje brodolomaca koji su prekrcani na spasilačku brodicu i prevezeni u Zadar. Jedrilica je prije nasukavanja plovila iz Slovenije za Tursku.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Odlazak ministra Objavljeno tko će zamijeniti Filipovića

Koordiniranu akciju traganja i spašavanja prema mjestu dojave pokrenula je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka), u suradnji sa zadarskom Lučkom kapetanijom, nakon što je primila informaciju o radio-telefonskom signalu posade u nevolji (MAYDAY), upućenog s jedrilice nasukane kod otoka Premuda.

Očevid o uzrocima pomorske nesreće u tijeku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene