Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podržimo održivo

Spašavanje planeta uzbudljivije je od kupovine čarapa

PR
PR Foto: PR
Druga konferencija Podržimo održivo HGK uskoro u Šibeniku.

Ekstremni vremenski uvjeti i klimatske promjene potvrda su da je sat na 5 do 12 za promjenu načina razmišljanja i ponašanja. Na putu prema velikom resetiranju društva kako bi se spasio planet ključni su Ciljevi održivog razvoja UN-a kao vodilja, ali ponekad i jako važna pitanja imaju dosadnu komunikaciju.

Kako komunikaciju održivosti ne učiniti dosadnom, već inteligentnom, pristupačnom i uvjerljivom, tj. kako popravljanje problema s kojima se planet suočava treba biti uzbudljivije od kupnje novog para čarapa – odgovorit će renomirani dizajner i kreator poznatih vizuala ciljeva održivog razvoja Jakob Trollbäck na konferenciji Hrvatske gospodarske komore Podržimo održivo_2021., 16. i 17. rujna u Šibeniku i online.

Jedna od tema konferencije bit će i kako zabaviti i educirati djecu da postanu lideri održivosti i kako tvrtke mogu doprijeti do novih generacija Z i Alpha i vratiti im vjeru u odgovornost brendova. Naime, ako tvrtke ne počnu zauzimati aktivnu ulogu u rješavanju društvenih problema, društvo im neće dopustiti da postoje. Riječi su to vizionara korporativne održivosti Paula Polmana koji je svojim djelovanjem na čelu Unilevera ovu tvrtku posjeo na tron globalnog lidera održivosti i koji će se također pridružiti najvećim zvijezdama održivosti na konferenciji HGK.

Podržimo održivo_2021. druga je konferencija HGK o Ciljevima održivog razvoja usmjerenima na izgradnju boljeg svijeta za sve. Konferencija polazi od vizije Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu o potrebi velikog resetiranja društva kako bi se spasio planet. Stoga pod povećalo stavlja neke od gorućih problema današnjice, primjerice što je potrebno promijeniti u idućih deset godina u našem pristupu upravljanju. U fokusu konferencije bit će dvije teme: uloga poslovne zajednice u svijetu u kojem se krize više ne mogu rješavati pojedinačno, bile to ekonomske reforme, pandemija ili klimatska kriza te komunikacija održivog razvoja.

Konferencija je dio serije aktivnosti na temu održivosti u organizaciji HGK tijekom rujna i listopada pod nazivom Održivo, odgovorno, ostvarivo. Organizatori konferencije su Hrvatska gospodarska komora u suradnji s predstavnicima poslovnog sektora iz Zajednice za društveno odgovorno poslovanje HGK. Programski partneri su Veleposlanstvo Švedske, Ericsson Nikola Tesla, Oikon, MaNaBu Movement i ECOLISE. Konferencija se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske te pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Predstavništva EK u Hrvatskoj, Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.
Program i prijave dostupne su na službenoj stranici konferencije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene