Magarac, ilustracija
Magarac, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Poljaci su na nenaseljenom otoku ugledali dva ostavljena magarca. Danas je životinjama dostavljena hrana i voda, a uskoro bi trebali biti prebačeni na kopno.


Nakon što su poljski turisti koji su plovili između Pašmana i Kornata dojavili o dva magarca ostavljena na nenaseljenom otočiću Kurba Mala, na noge su se odmah digli u Općini Murter-Kornati.

Vezani članci Slika nije dostupna Ovako se privlače turisti! Slika nije dostupna Unosan biznis: Litru magarećeg mlijeka prodaje za 400 kuna

Već danas im je organizirana dostava vode i hrane, a sutra k magarcima ide cijela ekpedicija. Brod je već spreman.

"U 9:30 krećemo komunalni redari, dvije veterinarke i ja. Nosimo 150 litara vode i dvije bale sijena", rekao nam je načelnik općine Toni Turčinov.  

Poljaci su im već dali da piju vodu, no Turčinov misli da su životinje vjerojatno dehidrirane i oslabile.   

Nakon što ih veterinarke pregledaju, u petak iz Nacionalnog parka Kornati dolaze kako bi ih se prebacilo s otoka. Ovisno o njihovom stanju, magarci će na neku farmu. Dobrovaljaca za usvajanje već ima. 

"Pregledat ćemo ih i naći udomitelje. Slušat ćemo struku. Ali zainteresiranih za udomitelje ima. Sve nas je zgrozio ovaj čin. Umjesto da poklone magarce nekoj farmi, oni ih tako ostave", zaključuje Turčinov.