Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEHUMANA PRAKSA

Tužna priča o magarcima ostavljenim na pustom otoku ipak će dobiti sretan kraj, a već ima i dobrovoljaca za udomljavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljaci su na nenaseljenom otoku ugledali dva ostavljena magarca. Danas je životinjama dostavljena hrana i voda, a uskoro bi trebali biti prebačeni na kopno.

Nakon što su poljski turisti koji su plovili između Pašmana i Kornata dojavili o dva magarca ostavljena na nenaseljenom otočiću Kurba Mala, na noge su se odmah digli u Općini Murter-Kornati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sedmu godinu zaredom Ovako se privlače turisti! Slika nije dostupna Produktivna farma Unosan biznis: Litru magarećeg mlijeka prodaje za 400 kuna

Već danas im je organizirana dostava vode i hrane, a sutra k magarcima ide cijela ekpedicija. Brod je već spreman.

"U 9:30 krećemo komunalni redari, dvije veterinarke i ja. Nosimo 150 litara vode i dvije bale sijena", rekao nam je načelnik općine Toni Turčinov.  

Poljaci su im već dali da piju vodu, no Turčinov misli da su životinje vjerojatno dehidrirane i oslabile.   

Nakon što ih veterinarke pregledaju, u petak iz Nacionalnog parka Kornati dolaze kako bi ih se prebacilo s otoka. Ovisno o njihovom stanju, magarci će na neku farmu. Dobrovaljaca za usvajanje već ima. 

"Pregledat ćemo ih i naći udomitelje. Slušat ćemo struku. Ali zainteresiranih za udomitelje ima. Sve nas je zgrozio ovaj čin. Umjesto da poklone magarce nekoj farmi, oni ih tako ostave", zaključuje Turčinov.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene