Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Milan Španović, osuđen je na 3 godine i 5 mjeseci zbog pljačke i paleža 1991. Uračunato mu je vrijeme u zatvoru i pritvoru pa je pušten na slobodu.


Španović se na početku suđenja prije mjesec dana na Županijskom sudu u Sisku  izjasnio da se ne osjeća krivim. Optužnica je teretila Španovića da je kao pripadnik srpske paravojske počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom na području mjesta Maja i Svračica na području Gline tijekom kolovoza 1991. godine, sudjelujući u mučenjima hrvatskih civila, pljački i paleži imovine Hrvata u tim mjestima.

Vezani članci Ministarstvo vanjskih poslova Dnevnik Nove TV doznaje: Ministarstvu vanjskih poslova stigla zamolnica iz BiH za suradnjom protiv više hrvatskih ratnih zapovjednika Slika nije dostupna Odluka o izručenju Španovića ipak za dva tjedna

>> Španoviću se ponovno sudi za ratne zločine

Velika Britanija izručila je Španovića Hrvatskoj 19. kolovoza ove godine i on je prepraćen na izdržavanje zatvorske kazne u zatvor u Sisku. Vrhovni sud RH je 20. kolovoza dopustio obnovu sudskog procesa Milanu Španoviću, a Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Sisku 21. kolovoza ove godine odredilo mu je pritvor.