Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Split želi novo ime za Arenu

'Spaladium su nam nametnuli stranci!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Split sve radi na svoj način, a najnovije potez je zaista nesvakidašnji - odlučili su promijeniti ime rukometnoj dvorani. Gradski vijećnici zaključili su da ime Spaladium koje su nadjenuli stranci koji upravljaju dvoranom ništa ne znači i da ga treba promijeniti. Predlažu da se dvorana zove Lora kao dio Splita u kojem se nalazi.

Dok Splićani komentiraju kako nova i skupa dvorana većinom zjapi prazna i još čeka obećane velike spektakle gradski vijećnici zaključili su danas na sjednici da joj ne valja ni ime. Što uopće znači Spaladium Arena, pitaju se. 'Nama ne treba naziv arena jer imamo prave arene stare 3000 godina i ne treba nam lažno veličanje', kaže Željko Jerkov, vijećnik grada Splita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Propao projekt Zatvorena Spaladium Arena, nema tehničkih uvjeta ni osiguranja Slika nije dostupna Blokiran račun Spaladium Arena zatvorena, otkazana sva događanja!

Splitska su to posla i teško je bilo vjerovati da će prihvatiti ime koje su stranci nametnuli. Pa ili iz dišpeta ili s razlogom traže da se ime dvorane promijeni u ime Lora. Lora je ime gradskog predjela gdje se dvorana nalazi. No, odmah do dvorane je istoimena vojna luka i vojarna koja vuče suđenje o ratnim zločinima. Mnogima to nije ugodan prizvuk.

Naravno, ima dosta onih koji bi rado neko domaće ime poput Lora, Marjan, Split. Spaladium su, ističu, nametnuli stranci. 'Ja mislim da je Lora nekako naše a spaladium talijanski', smatra jedan od mještana.

A najveći broj Splićana zapravo ističe da je ime daleko manje važno od činjenice da u sred krize moramo godišnje plaćati pet milijuna eura iz gradskog proračuna za tu dvoranu. I tako 30 godina. A i stara dvorana Gripe je najčešće prazna. 'Ime je najmanje važno, najvažnije je što smo dali puste novce za tu dvoranu. Moglo se i gripe uredit i nazvat je Spaladium', dodaje jedan Splićanin.

Strani menageri kao I obično samo se ljubazno smješkaju i kažu kako su o svemu spremni razgovarati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene