Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok u središtu Zagreba

Kroz strop joj propao nepoznati čovjek: ''Tresla sam se od jada dok je on sa sebe tresao prašinu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dvorišnom dijelu jedne zagrebačke zgrade u Petrovoj ulici u ponedjeljak ujutro Anđa Vujičić Zubak doživjela je pravi šok. Dok je oko 10 sati gledala kroz prozor svog stana, iza njezinih leđa kroz strop joj je na komodu pao gost kojeg nije očekivala.

''Gledala sam kroz prozor u dvorište. Najednom sam čula iza leđa prasak. Prvo sam mislila da je potres, a kad ono čovjek koji se taman jedva pridiže s poda. Polomio mi je komodu, rasjekao si je u padu ruku. Počela sam drhtati i plakati od užasa. Tresla sam se od jada dok je on sa sebe tresao prašinu i tugaljivo govorio da si je poderao košulju'', prepričava za Jutarnji list u najmanju ruku nesvakidašnji događaj Anđa Vujičić Zubak.

Opisuje kako od šoka nije mogla doći sebi, a nakon što im je u pomoć priskočio susjed, mladić u prašnjavoj plavoj košulji rekao je: ''Ja sam dobro, ali susjeda nije.''

Pročitajte i ovo Rupa u zidu ''Rupa na zgradi – tempirana bomba" Zagreb će se i dalje tresti, šteta još nije sanirana, a građane i struku uzrujava novi zakon: ''Godinama smo upozoravali na ovo“

Stoljetna zgrada dobila je nakon potresa žutu naljepnicu. Neki su susjedi napustili svoje stanove, ali Anđa Vujičić Zubak nije imala kamo otići. Ispostavilo se da je mladić, koji je kroz strop pao u njezin stan i srećom prošao bez težih ozljeda, iz Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva (GSKG). Došao je provjeriti stanje kod susjeda iznad kojem je nakon potresa špajza potonula za oko 10 centimetara. Mladić je došao u izvidnicu.

Slučaj je prijavljen policiji, a u utorak bi situaciju u stanu trebali doći provjeriti i statičari.

''Totalno sam razdrmana od svega. Nakon potresa spavam u trenirci, a tjedan prije potresa sam se vratila iz Austrije tako da sam potres dočekala u samoizolaciji", dodaje još Anđa Vujičić Zubak, koja je sada ipak u strahu od boravka u stanu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene