Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kada bi se iznos podijelio sa stvarnim mjesečnim iznosom ispalo bi da Božo smeće nije platio gotovo 2000 godina.


Božo Skelin iz Perković svaki je mjesec dobivao račun od 54 kune za odvoz smeća. No, ovaj mjesec šibenska gradska čistoća poslala mu je račun za dug od nevjerojatnih 1.243.502 kune, piše Šibenik.in.

Vezani članci Račun na kojem vlasnik poziva na izlazak na izbore Vlasnik kafića čiji se račun proširio društvenim mrežama: "Ljudi poruku rijetko i primijete. Nažalost, to nikog ne zanima" Otpad u prirodi, ilustracija Općine uvele videonadzor: Ljudima koji bacaju smeće u prirodu na kućne adrese će stizati kazne

'Račun sam dobio u prošli četvrtak, a u prvi mah nisam znao što napraviti. Nekoliko dana sam bio u Splitu, mislio sam nazvati Gradsku čistoću, ali nisam imao broj. Shvatio sam kasnije da se radi o nekoj falinki, ali nije ti svejedno kad dobiješ takav račun. Volio bih nekog drugog vidjeti kako bi reagirao da mu dođe takav račun', rekao je Božo.

Kako je maloj, zagorskoj školi uspjelo spustiti račun za grijanje na 23 kune?

Nakon alarmiranja Gradske čistoće, uvidjeli su kako se radi o pogrešci.

'Sam iznos koji je naveden kao dugovanje je i matematički nemoguć. Pogreška se dogodila zbog toga što je računalni sustav greškom povukao šifru potrošača koja ima slijed znamenki 1243502 i jednostavno je prebacio u rubriku koja je namijenjena dugovanju korisnika 1.243.502,00 kuna', stoji u objašnjenju Čistoće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook