Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DAN NAKON VATRENE STIHIJE

Ekipa Dnevnika Nove TV u Zatonu: "Apokalipsa... Prošao sam rat, imam 63 godine i nikad nisam tako nešto vidio"

Na terenu u Zatonu i u četvrtak bila reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić. Ona je izvijestila o najnovijoj situaciji na opožarenom području.

Reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić u četvrtak se uživo javila iz Zatona. Kazala je kako se mještani već vraćaju, kao i da je nakon kataklizme prethodne večeri ipak bolja situacija.

I Zaton i Raslina su zavučena mjesta i vatrogascima je do njih bilo teško doći, kazala je.

Razgovarala je sa Zdravkom Lokasom iz Mjesnog odbora Raslina, koji je kazao kako je im je najgore bilo zbog žena i djece, kao i starih ljudi. Poslali su ih na mul da čekaju brodove za evakuaciju. Zahvalio je i čestitao načelniku Bilica, jer je poslao brodove za njihovu evakuaciju te odveo oko stotinu starijih ljudi te djece.

Zdravko Lokas - 1 Zdravko Lokas - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

"Smjestio ih je u školu, a navečer kad se situacija malo smirila, vraćeno je oko sedamdest posto ljudi. Neki su ostali u Bilicama, a neki su otišli privatno kod rodbine", kazao je Lokas

Ekipu HEP-a koji su radili na sanaciji također je pohvalio. Struja postupno dolazi u Raslinu i Zaton.

Šest kuća je u Raslini izgorjelo, oštećeno ih je sedam-osam, a Lokas je istaknuo kako je sreća što nije bio ljudskih žrtava.

Najpotresnija je situacija bila majki s djecom, koje su dva sata čekala pomoć, jer se vatrogasci nisu mogli probiti. Vode više nije bilo, kao ni struje. 

"Očaj i strah. Samo smo vidjeli da su te majke svoju djecu stavljale u more i stavljali krpe i šudare da im zaštite lice, na četiri metra se nije moglo vidjeti ništa od dima", ispričao je Zdravko Lokas.

Kad su se vatrogasci probili da ih spase i kad je došla pomoć iz Bilica, oko 18 sati je već krenula sanacija. Lokas je pohvalio sve koji su pružili pomoć.

Pročitajte i ovo Darko Dukić iz minute u minutu Vatrogasni zapovjednik uputio poruku nadležnima: "Da smo jučer imali četiri ili pet kanadera, požar bi bio uhvaćen u pola sata"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spaljeni maslinici, vozila, kuće... FOTO/VIDEO Katastrofa u Raslini: "Kuću sam kupio u siječnju. Moj život je bio tu. Sad je izgorjela"

"Apokalipsa, to je nešto nevjerojatno. Prošao sam rat i gledao na televiziji, imam 63 godine i nikad nisam tako nešto vidio", naglasio je član Mjesnog odbora Raslina.   

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene