Iz Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) potvrdili su za Dnevnik Nove TV da je SOA uspjela pronaći odakle su dojave o lažnim bombama stigle na adrese sudova i trgovačkih centara.

Galerija Dojava o bombi na Vrhovnom sudu Republike Hrvatske Lažne dojave o bombama: Ilustracija - 1 Lažne dojave o bombama: Ilustracija - 2 +3 Lažne dojave o bombama: Ilustracija - 3

SOA je utvrdila da su lažne dojave o bombama u sudovima i šoping-centrima diljem Hrvatske stigle iz inozemstva, točnije sa stranog servera, potvrdila je SOA za Dnevnik Nove TV. Dojave su poslane na 93 lokacije, odnosno na e-mail adrese 55 pravosudnih institucija i 38 trgovačkih centara. Slučaj su komentirali predsjednik i premijer.

"To su očito ljudi koji nemaju ta sredstva na raspolaganju niti njima upravljaju, ali imaju kapacitet da siju strah i paniku među ljudima. To je kažnjivo. Sigurno nije kao ubojstvo čovjeka, ali na skali grijeha i grešnosti, odmah ispod toga. Tako da ih treba locirati, uhititi i procesuirati", rekao je Zoran Milanović.

Premijer Andrej Plenković Premijer Plenković o padu MiG-a: "Riječ je očito o nekakvom tehničkom kvaru." Komentirao je i lažne dojave o bombama

Ilustracija Panična kupovina dovela do nestašice: Situacija s opskrbom goriva kod susjeda je kritična

"Mi stalno govorimo o ozbiljnim sigurnosnim prijetnjama koje više nisu iznimka, nego su kontinuirane. Dakle, imali smo slučajeve na Trgu žrtava fašizma i na Trgu svetoga Marka. To nisu nikakvi vukovi samotnjaci", rekao je premijer Andrej Plenković.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju