Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SNL opozvao predsjednicu Tatjanu Holjevac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izvanrednoj konvenciji SNL-a, održanoj danas u Zagrebu, opozvana je dosadašnja predsjednica SNL-a Tatjana Holjevac, za vršitelja dužnosti predsjednice jednoglasno je imenovana Silva Golubić, a odlučeno je i da ta stranka neće izaći na predstojeće parlamentarne izbore.

Opozvan je i dosadašnji Upravni odbor i imenovano privremeno četveročlano vodstvo stranke (Vesna Gašparić, Snježana Petrač, Miroslav Šafer i Josip Vidaković) te privremeni Nadzorni odbor stranke. Imenovani će dužnost obnašati do održavanja redovite izborne konvencije stranke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Holjevac: Vlada novim zakonom DTK daruje Hrvatskim telekomunikacijama Slika nije dostupna Holjevac: 'Želim da Zagreb bude predstavljen u Saboru'

Dosadašnja stranačka predsjednica i predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Tatjana Holjevac, kao ni članovi smijenjenog Upravnog odbora SNL-a, nisu prisustvovali izvanrednoj konvenciji stranke.

Silva Golubić u svom je obraćanju prisutnima istaknula razloge koji su doveli do održavanja današnje izvanredne konvencije. 

Navela je kako je 30-ak osnivača stranke još u lipnju zamolilo predsjednicu Holjevac da sazove izvanrednu konvenciju kako bi se stranka pripremila za parlamentarne izbore, te ustvrdila da ona to unatoč molbama nije učinila. 

U srpnju je stoga osnovan Inicijativni odbor osnivača i članova SNL-a koji je početkom rujna pokrenuo pripreme za održavanje ove izvanredne konvencije. 

Napomenula je kako su svo to vrijeme višekratno pokušavali održati susret s predsjednicom Holjevac, ali, kako je rekla, uzalud.

U svom je obraćanju nakon imenovanja istaknula da ona i novoimenovano vodstvo žele reanimirati suradnju s nezavisnim listama u drugim gradovima u Hrvatskoj i, kako je istaknula, vratiti slogu i povjerenje u SNL, kako bi što spremniji izašli na izbore lokalne samouprave za godinu i pol dana. 

"Mi znamo, hoćemo i možemo", rekla je Golubić.

Napomenula je kako se iz stranke nikoga neće izbacivati te je pozvala sve članove stranke i stranačke zastupnike u zagrebačkoj Gradskoj skupštini da im se pridruže u radu ili da stave mandat na raspolaganje. 

Navela je da će imenovati tim koji će pripremiti izbornu konvenciju koja bi se trebala održati za godinu dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene