Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koalicija HSS-HSLS za Prvu izbornu jedinicu, s nositeljicom liste, nezavisnom kandidatkinjom i predsjednicom zagrebačke Gradske skupštine Tatjanom Holjevac, počela je na Britanskome trgu u Zagrebu predizbornu kampanju.


'Sigurni smo da će nam Zagrepčani i Zagrepčanke dati svoje povjerenje i svoj glas - mi smo lista broj 14', poručila je Holjevac na konferenciji za novinare. Rekla je da vodi listu sa 'željom da grad Zagreb bude predstavljen u Hrvatskome saboru'.

Vezani članci Slika nije dostupna Friščić: Imat ćemo zastupnike u svim izbornim jedinicama Slika nije dostupna Rijeka: Predstavljeni kandidati koalicije PGS-HSS-HSLS

Rekla je kako kampanju počinje s Britanskoga trga jer stanuje u blizini i tu svake subote 'od kumica kupuje sir i vrhnje, kukuružnjak i zelenje i poznaje ljude'.

Također je rekla da je kao predsjednica Gradske skupštine upoznala i grad kakav ne poznajemo. 'Ima jako puno siromaštva, u Zagrebu ljudi loše žive i želimo to promijeniti', istaknula je, te ponovila da ostaje nezavisna, a kad uđe u Sabor, priključit će se Klubu HSS-a.

Programsku usmjerenje prema Zagrebu istaknuo je i drugi na listi, HSLS-ovac Željko Sačić. Rekao je da će se u Saboru zauzimati i za prava hrvatskih branitelja te za javnu objavu registra hrvatskih branitelja. 'Zalagat ću se za definiranje tko uopće jest hrvatski branitelj jer je broj od 500.000 hrvatskih branitelja nerealan, to su političke floskule', rekao je Sačić. Neprihvatljivim smatra da u raspodjeli minimalnih braniteljskih prava participiraju oni koji to nisu zaslužili i koji su u ratu obavljali samo svoj posao i za to dobivali plaću.

Kandidati koalicije zatim su se pješice Ilicom uputili na Trg bana Josipa Jelačića, gdje su nastavili druženje i razgovor s građanima.

Prva izborna jedinica obuhvaća sjeverozapadni dio Zagrebačke županije, dio centra i zapadni dio grada Zagreba. Koalicija HSS-HSLS u Prvoj jedinici izlazi na zajedničkoj listi sa Zagorskom i Zagorskom demokratskom strankom.