Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvati 'krstili' oluju

Na udaru 'Andreje' ili 'Vatroslava': Snijeg do pasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čitavu Hrvatsku zameo je snijeg, a u Gorskom Kotaru, došao je ljudima i do visine trbuha. Gorani su olujno nevrijeme krstili imenom, kako gdje, 'Vatroslav' ili 'Andreja'.

Snijeg i jak vjetar odsjekli su jug Hrvatske od unutrašnjosti. Olujna bura digla je krov s osnovne škole u Rijeci. Nastave nema, a vatrogasci saniraju štetu, no štete su zabilježene i na području Pule i okolici. Popucale su grane stabala, a neke su brodice potopljene. Goranska i Lička sela zatrpana su pod snijegom visine oko jednog metra.

Pročitajte i ovo Snijeg - 2 Sve veći izazov Sve je mirisalo na odličnu godinu, a onda - katastrofa: "Ovo je najgora situacija koja nam se mogla dogoditi" Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 4 Ima i poginulih VIDEO/FOTO Ledeni užas u Kini: Tisuće zarobljene u jednom od najvećih prometnih čepova, muškarac danima nije mogao iz vozila

Kaos vlada na svim prometnicama, a ralice rade punom parom. Na cestama kroz Liku i Gorski Kotar obavezna je zimska oprema. Nevjerojatno, ali ima vozača koji ignoriraju upozorenja HAK-a te se voze na ljetnim gumama, riskirajući ne samo svoje živote, već i živote drugih sudionika u prometu. 'Ljudi krenu, voze neprilagođenim brzinama i dolazi do problema, ako budu poštovali našu signalizaciju, neće imati problema', ističe Valentin Crljenko, djelatnik na autocesti Rijeka-Zagreb.

Kolaps prometa je i u Zagrebu, a u samo 4 sata zagrebačka policija primila je 70-ak dojava o nesrećama. Zatvorena je i Sljemenska cesta, a odlazak na posao gotovo je nemoguća misija. Otkazano je i više od 30-ak autobusnih linija prema Rijeci, Istri, Zadru i Splitu, a gotovo 460 ih na dan s autobusnog kolodvora vozi u svim smjerovima. 'Savjetovao bih putnicima iz Zagreba koji putuju da još pričekaju još današnji dan i da se ne upućuju na putovanje, nego da pričekaju sutrašnji dan kada očekujemo svi mi da će se ove vremenske prilike stabilizirati', poručio je Ljudevit Gračanin, iz Autobusnog kolodvora Zagreb.

Zbog orkanske bure za sav je promet zatvorena Maslenica. Jedina veza sjevera i juga je državna cesta Zaton Obrovački-Gračac. Njome ne smiju prometovati šleperi, koje po svemu sudeći očekuje hladna i duga noć.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene