Snimljen je trenutak potresa koji je opet uznemirio stanovnike Petrinje.

Galerija


U 18:01 seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su jak potres magnitude 5,0 po Richteru s epicentrom kod Petrinje. Potres se osjetio u središnjoj Hrvatskoj.

Vezani članci Veliki petak u Banovini - 3 Stanovnike Banovine razveselili kuhari iz Dalmacije: "Ma već smo se i sprijateljili jer smo se vratili, bili smo kad je njima baš trebalo" Novi potres kod Petrinje Tlo ponovno podrhtava na Banovini: "Zdrmalo nas, kuća malo poskočila, nije dugo - da nas podsjeti"

EMSC je prvo objavio da je potres bio magnitude 5,3 po Richteru, a naknadno je dao podatak da je snaga ipak bila 5,0 po Richteru. Epicentar je, prema podacima EMSC-a, bio oko 45 kilometara jugoistočno od Zagreba, na području Petrinje.

Snimljen je trenutak potresa koji je opet uznemirio stanovnike Petrinje i okolice. Na snimci se čuje i kako jedan od potresenih stanovnika kaže kako ovo više ne može izdržati. "Bože, smiluj se, ne mogu više izdržati", poručuje. 

Potres je nanio dodatnu štetu na nekoliko objekata, od kojih se jedan nagnuo na cestu kod Gline te natjerao stanovnike sela Pecki da noć provedu u šatoru jer se boje spavati u kućama, doznaje se u Stožeru za otklanjanje posljedica potresa.

Kuća se nagnula na cestu u selu Prekopa kod Gline, pri čemu su s nje otpale cigle pa je na tom dijelu zatvoren promet. Odlučeno je da se žurno krene u njezino rušenje kako bi se omogućilo sigurno odvijanje prometa, rekao je glasnogovornik Stožera Mladen Pavić.

Oštećena je zgrada na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji ispred koje je postavljena kuhinja, pa je odlučeno da se u četvrtak ujutro dislocira kako bi se moglo nastaviti s pripremom hrane.

Na ulazu u vojarni Petrinja oštećena je betonska nadstrešnica, dok je na policijskoj postaji zabilježena manja šteta. Stanovništvo je prestrašeno, mnogi ljudi izašli su van, ali situacija se polako normalizira, kazao je Pavić te dodao kako nema informacija o stradalima.

Kako je izgledao trenutak potresa, snimljen u šatoru Crvenog križa, pogledajte u priloženom videu.

Novi jaki potres napravio nove štete na petrinjskom području - 6
Novi jaki potres napravio nove štete na petrinjskom području - 5 Foto: Pixell