Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebni trenuci

Tračak nade unatoč boli i jecajima nakon razornog potresa: Čudesno su spašeni ispod ruševina - "Nemoj se bojati. Tvoj tata je ovdje"

Aktualno Galerija Spašeni iz ruševina - 1 Spašeni iz ruševina - 1 Foto: DNEVNIK.hr Spašeni iz ruševina - 2 Spašeni iz ruševina - 2 Foto: DNEVNIK.hr Spašeni iz ruševina - 3 Spašeni iz ruševina - 3 Foto: DNEVNIK.hr Spašeni iz ruševina - 4 Spašeni iz ruševina - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Spašeni iz ruševina - 5 Galerija 1/7 >>
Spasilačke službe u Turskoj ne staju. S ulica razrušenih gradova, pod tonama betona, šute i željeza, uz bol, tugu i jecaje, stižu i, u cijeloj priči, ohrabrujući prizori. To su priče o djeci spašenoj iz ruševina. Više donosi novinarka Dnevnika Nove TV Lara Švigir.

Snimku djevojčice iz ruševina vidio je cijeli svijet. Tek rođena, djevojčica je preživjela. Pronađena je u ruševinama kuće. Ostatak njezine obitelji doživio je tragičnu sudbinu.

Pročitajte i ovo Dijete spašeno nakon 296 sati ravno čudu VIDEO Preživjeli 296 sati pod tonama betona u hladnoći: Spasioci izvukli dijete i dvoje odraslih ispod ruševina Spašavanje ispod ruševina u Turskoj Nakon više od tjedan dana Čudesno spašavanje u Turskoj: Dvije žene izvučene ispod ruševina. Stiže novi veliki problem - "Očekujemo epidemije..."

"Prerezali smo vrpcu i odvezli su je u bolnicu. Sedmero ljudi iz njezine obitelji, otac, majka i ostala djeca, svi su poginuli", ispričao je Saleh al-Badran.

"Navodno je rođena tri sata prije nego što je pronađena ispod ruševina, sudeći po temperaturi rođena je oko 12 sati", potvrdio je liječnik Hani Maarouf.

Posebno su emotivni kadrovi djece izvučene ispod tona betona i prašine. Svaki spašeni život na poseban način donosi trenutak sreće.

Izbezumljeni i u golemom strahu. Sve one koji neumorno tragaju za preživjelima ohrabruju.

"Nemoj se bojati. Tvoj tata je ovdje isto. Pričaj sa svojim tatom. Gle, ovdje je tata. Pričaj s njim", hrabrili su spašenu djevojčicu.

120 sekundi drhtanja tla promijenilo je mnoge živote u dvije zemlje. No ipak se svi nadaju da će priča o spašenim životima biti više.

Priče nade i spašavanje najmlađih pogledajte U VIDEU priloženom uz tekst.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene