Na oko 17 nautičkih milja od Pule u subotu oko 3:30 sati ujutro se prevrnula jedrilica. Dramatično spašavanje sretno je završilo, a posada jedrilice ustupila nam je video.


Prije nego li je malteški brod spasio posadu prevrnute jedrilice, oko dva sata čekali su usred pučine. Na videozapisu koji su snimili može se vidjeti jedan tanker koji je prolazio, ali nije stao da ih pokupi. Vjerojatno je bio postavljen na autopilot i nitko ih nije vidio.

Tri osobe bile su na jedrilici, a dvije su bile zarobljene unutra.

Posada prevrnute jedrilice čeka spasioce - 2 Posada prevrnute jedrilice čeka spasioce - 2 (Foto: Screenshot)

Branislav Danevski i Boris Radolović - 2 VIDEO Pogledajte zagrljaj jedriličara i ronioca heroja: "Četiri su sata kucale, vikale. Da nije došao on..."

Podsjetimo, jedrilica "Canarino Furioso" se prevrnula u subotu oko 3:30 ujutro, a u  koordiniranu akciju spašavanja bili su uključeni i Lučka kapetanija Pula, Obalna straža RH i obližnji brod malteške zastave "Tzarevich". Pulski ronioc Branislav Danevski također je sudjelovao u spašavanju posade.

Posada prevrnute jedrilice čeka spasioce - 2 Posada prevrnute jedrilice čeka spasioce - 1 (Foto: Screenshot)

Branislav Danevski i Boris Radolović Detalji spašavanja posade sa prevrnute jedrilice: ''Sada me hvata panika, ali u tom trenutku razmišljao sam o tome da spasim život''

Sve osobe preuzela je služba hitne medicinske pomoći i nisu bili životno ugroženi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju