Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DVA SATA NA PUČINI

VIDEO Jedva izvukli živu glavu: Posada snimila zastrašujuće trenutke neizvjesnosti na prevrnutoj jedrilici, dvije osobe bile zarobljene u ledenom moru

Na oko 17 nautičkih milja od Pule u subotu oko 3:30 sati ujutro se prevrnula jedrilica. Dramatično spašavanje sretno je završilo, a posada jedrilice ustupila nam je video.

Prije nego li je malteški brod spasio posadu prevrnute jedrilice, oko dva sata čekali su usred pučine. Na videozapisu koji su snimili može se vidjeti jedan tanker koji je prolazio, ali nije stao da ih pokupi. Vjerojatno je bio postavljen na autopilot i nitko ih nije vidio.

Tri osobe bile su na jedrilici, a dvije su bile zarobljene unutra.

Posada prevrnute jedrilice čeka spasioce - 2 Posada prevrnute jedrilice čeka spasioce - 2 (Foto: Screenshot)

Pročitajte i ovo Branislav Danevski i Boris Radolović - 2 "Svaka čast" VIDEO Pogledajte zagrljaj jedriličara i ronioca heroja: "Četiri su sata kucale, vikale. Da nije došao on..."

Podsjetimo, jedrilica "Canarino Furioso" se prevrnula u subotu oko 3:30 ujutro, a u  koordiniranu akciju spašavanja bili su uključeni i Lučka kapetanija Pula, Obalna straža RH i obližnji brod malteške zastave "Tzarevich". Pulski ronioc Branislav Danevski također je sudjelovao u spašavanju posade.

Posada prevrnute jedrilice čeka spasioce - 2 Posada prevrnute jedrilice čeka spasioce - 1 (Foto: Screenshot)

Pročitajte i ovo Branislav Danevski i Boris Radolović Spašeno je pet osoba Detalji spašavanja posade sa prevrnute jedrilice: ''Sada me hvata panika, ali u tom trenutku razmišljao sam o tome da spasim život''

Sve osobe preuzela je služba hitne medicinske pomoći i nisu bili životno ugroženi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene