Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi skandal?

Ministar pravosuđa snimljen u restoranu s USKOK-ovim optuženikom: "Mahnuo mi je i došao do mog stola"

Ministar i optuženik u aferi koja je postala sinonim za korupciju snimljeni su u jednom zagrebačkom restoranu.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković snimljen je u jednom zagrebačkom restoranu u društvu USKOK-ova optuženika Ratka Mačeka

Pročitajte i ovo Maltretiranje djevojke u Splitu napale je dvije žene Djevojke su uhićene: Društvenim mrežama širi se video maltretiranja djevojke u Splitu Teroristi u Crocus City Hallu u Moskvi - 2 Mučnih 90 sekundi užasa "Ubijte ih bez milosti, dolazimo u ime Boga": Islamska država objavila zatrašujuću snimku napada u Moskvi

Snimio ih je novinar Domagoj Margetić, koji je snimku objavio na svom YouTube kanalu OFF

Na snimci Margetić pita ministra kako to da se nalazi s USKOK-ovim optuženikom. 

"Pa što onda? Je l' on kriv?" pita ministar. Margetić mu tad objašnjava da je Maček optuženik, a da je Bošnjaković ministar pravosuđa.  

"On je po Ustavu nevin", odgovara mu ministar. 

Ministar Dražen Bošnjaković rekao nam je da je sve bila slučajnost.

"Bio sam između dva sastanka. Imao sam nešto vremena i otišao. On mi je mahnuo, prišao mom stolu i razmijenili smo nekoliko kurtoaznih rečenica",  objasnio je ministar. 

Dodao je da se u restoranu trebao naći sa kćeri, ali je na kraju ručao sam. 

Uoči sjednice Vlade ponovio je da se radilo o slučajnom susretu. Na pitanje treba li izbjegavati takve situacije, ministar je kazao kako smatra "da to nije dobra situacija".

"Da ministar pravosuđa komunicira s nekim opterećenim nekim postupkom, i ja to smatram problematičnim, ali ovo nije to, ovo je bilo slučajno, a ne s namjerom da imam sastanak s njim, kako se pokušalo prikazati", rekao je ministar.

Mačeka zna otprije, ali za DNEVNIK.hr rekao je da ga nije vidio godinama. 

"Odbacujem teze o bilo kakvom tajnom sastanku", rekao je Bošnjaković i dodao da zaštitu nije imao jer je ni inače nema.

"Zbog toga sam bio sam", zaključio je.

I Maček tvrdi da su se samo sreli.

"Bio sam na ručku sa sinom kada sam ugledao ministra. Budući da se poznajemo, pozdravio sam ga. Obična je glupost da se radilo o dogovorenom tajnom sastanku", rekao je za Telegram.

"Sve radila po nalozima stranke"

Ratko Maček optužen je u aferi Fimi Media. Prema prvoj presudi osuđen je na godinu uvjetno uz rok kušnje od četiri godine. No Vrhovni sud presudu je poništio pa suđenje ide ispočetka. 

Na ročištu održanom u srijedu bivša šefica računovodstva HDZ-a Branka Pavošević kazala je u svojoj obrani na suđenju za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media da se ne osjeća krivom i da je izvršavala naredbe odgovornih kako ne bi ostala bez posla.

''Sve sam radila po nalozima sada pokojnog Branka Vukelića, nekadašnjeg glavnog tajnika HDZ-a, dok s bivšim premijerom i predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom gotovo uopće nisam komunicirala. Moje ranije izjave u USKOK-u da mi je sve naređivao Sanader bile su izrečene pod pritiskom na mene i moju obitelj'', kazala je Pavošević.

Ponovljeno suđenje za izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media, u slučaju koji je postao sinonim korupcije u hrvatskoj politici, formalno je počelo iznova krajem siječnja, a posljednjih mjeseci rasprave se nisu održavale zbog epidemije i potresa.

Oporba: "Sve se događa dok se na sudu mijenjaju iskazi"

Zbog cijelog slučaja članovi Restart koalicije Saša Đujić i Krešo Beljak održali su konferenciju za medije. Situaciju smatraju skandaloznom. 

"Zanimljivo je da se taj sastanak tajno dogodio u vrijeme same rasprave u tom procesu u kojem je gospodin Maček sudionik i u trenutku kad se mijenjaju iskazi na sudu, a sve se tiče i samog HDZ-a pa i Bošnjakovića i on je de facto zainteresirana strana u tom procesu", rekao je Đujić i dodao da Bošnjaković ne zaslužuje biti ministar u Vladi. Sjetio se i Tomislava Ćorića te rekao da ni on ne zaslužuje biti ministar.

Beljak je komentirao izvoz hrvatske nafte Mađarima

"Očito da postoji duboka ljubav između Orbana i HDZ-a, ali od te ljubavi koristi ima samo Mađarska", rekao je Beljak. 

Đujić je dodao da je količina nafte koju je Hrvatska izvezla Mađarima dovoljna da i sisačka rafinerija bude profitabilna. 

"Ova Vlada mora reći za čije interese radi", rekao je Đujić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene