Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kada ste posljednji put vdijeli dijete kako prosi na cesti? Jeste li mu dali novac?


Ekipa Provjerenog snimila je petogodišnju djevojčicu kako prosi na ulici. Nekoliko prolaznika dalo joj je sitan novac. Na njihovo pitanje za koga prosi, odgovorila je - za mamu i tatu!

Vezani članci Ilustracija Sramite se svi! Nije me briga ni za račune, ni za propise, ni za pravila... Djeca su ostala GLADNA Nakon štrajka, djeca se vraćaju u školu (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) - 5 Troje mališana dobilo je priliku na jedan dan postati baš ono što žele: Zara, Mateo i Tibor sve su oduševili svojim željama, ali i talentima

No, nakon samo nekoliko minuta pojavio se muškarac koji je, vidjevši da ga kamere snimaju, prekrio lice i reporteru Provjerenog rekao kako djeca prose za njega. Na upit zašto, nije dao odgovor.

Roditelji duguju kamatarima

No, snimili su i djecu koja prosjačenjem odrađuju dug svojih roditelja - kamatarima! ''Roditelji bi pozajmili novac koji bi svaki mjesec morali vraćati. Ako nisu mogli vraćati, njihova djeca su po semaforima i drugim gradovima prosila'', rekao im je brat jednog od romskih kamatara. 

Što se događa s djecom kada ih policija privede i kako se kažnjavaju njihovi roditelji, pogledajte večeras u 22:00 u Provjerenom!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.