Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što je ovo?

Snimili neobičnu pojavu na Jadranu: Pogled na ovo izaziva nelagodu

Pijavica nad Hvarom
Pijavica nad Hvarom Foto: Morski.hr
Nad Hvarom je zabilježeno formiranje neobičnog oblačnog sustava.

Nestabilno vrijeme nastavit će se i u petak, pa su u mnogim krajevima mogući pljuskovi s grmljavinom. Jugo će na moru jačati, bit će umjereno do jako.

Dalmacija će popodne biti najsunčaniji dio Hrvatske, no i ovdje će, unatoč tome, biti lokalnih pljuskova. Mogući su u cijeloj Dalmaciji, no nešto je veća vjerojatnost za njih na krajnjem jugu i na krajnjem sjeveru. Puhat će jugo i oštro, umjereno do jako, a za vrijeme pljuskova prolazno i lebićada. Temperatura će biti od 24 do 26 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Grmljavina, ilustracija - 3 Pripazite Stižu pljuskovi s grmljavinom: Cijela Hrvatska pod meteoalarmom, a dvjema regijama prijeti opasno vrijeme

Zbog nestabilne atmosfere na otvorenom moru moguće su i pijavice, a u četvrtak predvečer nad Hvarom je zabilježeno formiranje neobičnog oblačnog sustava, koje je bilo vidljivo i na meteoradaru, piše Morski.hr.

Riječ je najvjerojatnije o manje poznatoj vrsti oblaka undulatus asperatus, koje znanstvenici još proučavaju, odnosno njihov utjecaj na klimu. Nisu svrstani u standardnu klasifikaciju oblaka, koja je starija više od pola stoljeća.

Oblak se nadvio nad Jelsu, a kako je sve izgledalo, možete pogledati ovdje.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene