Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proglašeni zimski uvjeti

OPREZ! Probleme na cestama stvaraju poplave i snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg pada u Gorskom kotaru i Lici, mjestimice slab u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Zimski uvjeti (zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema) proglašeni su na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici. To uključuje i dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Boslijevo 2 i Kikovica, staru cestu kroz Gorski kotar (D3) na dionici Zdihovo-Rijeka i državnu cestu D1 na dionici Vaganac-Gračac.

Pročitajte i ovo Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 4 Ima i poginulih VIDEO/FOTO Ledeni užas u Kini: Tisuće zarobljene u jednom od najvećih prometnih čepova, muškarac danima nije mogao iz vozila Snijeg u Lici kamioni ne mogu prema moru Izdana upozorenja zbog opasnog vremena: I dalje ograničenja u prometu, pogledajte koje su ceste zatvorene

Vatrogasci CIJELU NOĆ ispumpavali podrume, poplavljene i ceste!

Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja. U HAK-u vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog bure, na Jadranskoj magistrali (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Bakra i Senja dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Zbog poplave zatvorene su pojedine državne, županijske i lokalne ceste u Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj, Ličko-senjskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji.

Na državnim cestama D1 u mjestu Donji Budački (između Karlovca i Slunja) te D41 Vrbovec-Križevci promet teče otežano i uz ograničenje brzine, zbog vode na kolniku. Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila. Zbog radova za vozila iznad 7.5 tona zatvoren je GP Ilok, do 10. lipnja.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije Split - Hvar - Vela Luka – Ubli i Split - Hvar – Korčula, te trajektna linija Sumartin–Makarska. Katamaranska linija 9403 danas će ploviti rutu Olib - Silba - Premuda - Ist - Zapuntel - Brgulje - Molat - Zadar i u Zadar će kasniti oko 45 minuta te stići oko 8:30 sati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene