Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrh vodenog vala navečer

Vatrogasci CIJELU NOĆ ispumpavali podrume, poplavljene i ceste!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo cijela zemlja ima problema zbog obilne kiše koja je izazvala izlijevanje rijeka.

Ako imate snimke ili fotografije poplave, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost!

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić" U Ninu se izlila riječica - 11 jaka kiša i olujno jugo FOTO/VIDEO Velika poplava na području Zadra: Zabilježen najjači udar juga - 98 kilometara na sat

Na zagrebačkom području, tijekom noći je bilo stotinjak intervencija vatrogasnih ekipa u poplavljenim kućama i podrumima.

Zbog obilne kiše, od 18 sati sinoć do tri sata jutros na terenu je bilo 65 intervencija vatrogasnih ekipa na ispumpavanju podruma i prizemlja kuća na cijelom zagrebačkom području, a ponajviše u Kašini te na velikogoričkom području i u zelinskom kraju, navode iz Centra 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

No, do jutra je bilo više od stotinu intervencija jer, kako navode, pozivi građana nisu prestajali tijekom noći i jutra pa od tri do pet ujutro broje 30-ak novih intervencija.

HAK: Zbog poplave zatvorene pojedine državne, lokalne i županijske ceste

Kolnici su mokri ili vlažni te skliski u većem dijelu zemlje, na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale mogući su odroni, a zbog poplave zatvorene su pojedine državne, županijske i lokalne ceste u Zagrebačkoj, Sisačko- moslavačkoj, Karlovačkoj, Ličko- senjskoj i Koprivničko- križevačkoj županiji, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub (HAK).

Prijete nam poplave: Raste vodostaj rijeka, grade se zečji nasipi

Zbog poplave zatvorene su državne ceste D6 u Okiću, D31 Pokupsko- Glina u mjestu Šatornja pa je obilazak županijskim cestama 3229 i 3227 Gornji Viduševac- Topusko, D36 na dionicama Pokupsko- Žgurić Brdo (obilazak preko Pisarovine), Blatnica-Kupčina, Koritinja- Šišljavić, Stari Farkašić- Pokupsko Vratečko i Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko, D43 Ivanić Grad-Caginec (obilazak preko Kloštar Ivanića) te D50 Otočac-Čovići (obilazak preko Zalužnice).

Zatvoreno je i niz županijskih cesta: Peščenica- Brežane Lekeničke, Karlovac- Lasinja u mjestu Banski Kovačevac, Žažina-Mala Gorica na makadamskom dijelu ceste, Slatina Pokupska-Prekopa u mjestu Zaloj, Vojnić- Perna, Sisčani- Zdenčec- Štefanje (obilazak Štefanje- Draganac- Siščani), Podhum-Soboli, Letovanci-Madžari, D36- Lijevi Štefanki.

Zatvorene su neke lokalne ceste: Lijevi Štefanki – D36, lokalna cesta u Husju, zatim Zagorje- Modruš- Oštarije, Lovinac-Rasoja, lokalna cesta u mjestu Podastrana, Pokupsko- Augustinovec. Također su zatvorene ceste Rastoka- Smiljan, Bužim- Smiljan, Lički Novi- Gospić te Obala Ivana Trnskog u Karlovcu.

Na državnoj cesti D41 Vrbovec- Križevci zbog poplavljenog kolnika vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h. U Sesvetskim Selima zbog poplavljenog podvožnjaka zatvorena je Letnička ulica.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice na dionicama autocesta A1 između čvorova Karlovac i Bosiljevo i na A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobić, a na dionici autoceste A1 Otočac- tunel Sveti Rok povremeno pada tuča, javlja HAK.

Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila. Kroz tunel Učku do 6 sati ujutro vozit će se uz posebnu regulaciju prometa, zbog radova.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obavezna zimska oprema u Gorskom kotaru na autocesti A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Boslijevo 2 i Kikovica, D3 Zdihovo- Stubica- Kupjak-Delnice Gornje Jelenje- čvor Konj-Čavle-Rijeka, D32 Prezid- Delnice, D42 Stubica- Ogulinski Hreljin, D203 Brod na Kupi- Delnice, D305 Parg- Čabar i D501 Gornje Jelenje- čvor Oštrovica- Meja- Križišće-Šmrika, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zabrana je prometa i na nizu županijskih cesta i to: Vrbovsko- Ravna Gora- Kupjak, Sopač- Mrkopalj-Tuk, Kraljev Jarak- Fužine, Crni Lug- Mrzle Vodice- Gornje Jelenje, Bakar- Meja, Hreljin- Zlobin- Fužine, Platak-Kamenjak te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.

Zbog bure na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Bakra i Senja dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije: Novalja -Rab –Rijeka, Split - Hvar - Vela Luka – Ubli, Split - Hvar - Korčula, Jelsa –Bol- Split i trajektna Sumartin – Makarska. (I.D. /Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene