Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HEP-ovci na terenu

Snijeg oštetio dalekovode, dio Gorskog kotara bez struje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi ovogodišnji snijeg donio je nevolje stanovnicima Gorskog kotara. Zbog oštećenih dalekovoda, mnogi od njih su ostali bez električne energije.

Posljedice prvoga ovogodišnjeg snijega stanovnici dijela Gorskoga kotara itekako osjećaju. Težak i mokar južni snijeg srušio je mnoga stabla koja su oštetila strujne dalekovode. Iako se HEP-ove ekipe trude u što kraćem roku otkloniti sve kvarove, dio Gorskog kotara od nedjelje je bez struje.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Zimska oluja - 2 Posebna upozorenja Amerika u zagrljaju polarne oluje: Zatvorene škole, prizemljeni zrakoplovi, a najgore tek slijedi

>> Snijeg i vjetar u Francuskoj, deseci tisuća bez struje

Najteže je na području grada Čabra, Moravica, Brod Moravica, Vrbovskog, Lukovdola, Gomirja i Severina na Kupi. Goranskim ekipama na terenu pomažu kolege iz Crikvenice i Opatije. Bez obzira na to neka će mjesta struju dobiti tek sutra.

'Centralno grijanje koje imamo tu u kući ne funkcionira bez struje i bilo nam je zaista problem jer smo cijelu noć i cijeli dan bili bez grijanja', rekla nam je Albina Malnar iz Crnog Luga.

'Mi smo imali u ponedjeljak ujutro praktički dvije trećine pogona ili podrućja koje pokrivamo bez napona', izjavio je Zlatko Horaček, rukovoditelj pogona Elektroprimorja Skrad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene