Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Pelješcu zimski uvjeti

Snijeg na Korčuli i Pelješcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predvečer je na otoku Korčuli, praćen jačim vjetrom, počeo padati snijeg koji je zabijelio krovove, ali se ne zadržava na tlu, a na susjednom poluotoku Pelješcu su, po informaciji dubrovačkog centra 112, proglašeni zimski uvjeti zbog mjestimičnog leda i snijega koji se počeo primati.

Po izvješću Hrvatskog autokluba, zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je dionica autoceste A 1 Sveti Rok-Posedarje, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (D 54) i Paški most.

Dionica autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od čvora Delnice do čvora Kikovica u smjeru Rijeke zatvorena je za teretna vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, kombi vozila, motocikle i vozila s prikolicama.

Dionicom Jadranske magistrale od Karlobaga do Svete Marije Magdalene smiju prometovati samo osobna vozila, a od Senja do Karlobaga (D 8) zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen, te katamaranske: Rijeka-Novalja i Mali Lošinj-Rijeka.

Pročitajte i ovo Marko Šepat - 3 Izvještaj iz Kölna Zimski uvjeti stvorili kaos u Njemačkoj: "Ovo je šok za stanovnike. Ovoliko snijega nije palo 10 godina" Snijeg radi probleme u prometu Zimski uvjeti U Dalmaciji pada snijeg, na autocesti se vozi uz ograničenje od 40 km/h, kamioni zapeli i blokirali cestu

>> Ne krećite na put bez zimske opreme!

Oteženo se zbog snijega vozi u većem dijelu Slavonije. Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnoj cesti između Iloka i Vukovara (D 2), te na vukovarskoj obilaznici (ŽC 4137). Slab snijeg pada i na širem području Gračaca, a nanosa snijega ima i na Pelješcu.(HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene