Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplavljeni objekti

Snažno nevrijeme "potopilo" Split: Kiša s tučom uzrokovala brojne probleme

Screenshot: YouTube/Dalmacija Danas
Screenshot: YouTube/Dalmacija Danas
Veliko nevrijeme, kiša s tučom, koje je u utorak navečer pogodilo Split i u samo ga nekoliko minuta "potopilo" izazvalo je brojne poteškoće u prometu te poplave u prizemnim i podrumskim prostorima, doznaje se u Županijskome vatrogasnom-operativnom centru.

Tuča je padala nekoliko minuta, nakon čega se tlo u Splitu zabijeljelo kao da je pao snijeg. U Splitu je palo 27 litara po kvadratnom metru, a nešto manje i u brojnim okolnim općinama i gradovima. Brojna vozila koja su se u tom trenutku našla na cesti zaustavila su se dok ne prođe tuča i bujica koja se stvarala na kolniku.

Pročitajte i ovo Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..." Split: Obilježena 33. obljetnica osnutka IX. bojne HOS-a Postrojavanje na 10. travnja FOTO Na HOS-ovoj obljetnici Skejo, Glasnović, Miljanić...; Šef splitskog SDP-a poslao poruku: "Posveta herojima, a ne Skejinu falsificiranju"

Vatrogasci, pripadnici DVD-a Split i Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita zbog tog su nevremena bili primorani jučerašnje kasno popodne i noć provoditi u tehničkim intervencijama. Ne samo sinoć već danima vatrogasci ispumpavaju vodu i iz garaže nekadašnjeg Hotela Marjan na Dražancu koja je poplavila zbog velike količine kiše.

Najveće poplave zabilježene su u Lori, na Kmanu, Poljudu i Čulića dvorima gdje je razina vode dosezala od 20 do 40 centimetara, zbog čega su vatrogasci cijelu noć bili na terenu. Na Poljudu je poplavljena teretana i bazeni, u Šibenskoj ulici obiteljska kuća, na Mažuranićevu šetalištu drvarnica, a zabilježen je prodor vode i u Pomorskoj policiji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene