Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PETRINJA, GLINA, POŽEGA...

Snažno nevrijeme pogodilo dijelove Hrvatske: ''Mislila sam da je početak uragana''

Aktualno Galerija Nevrijeme na području Gline i Petrinje Nevrijeme na području Gline i Petrinje Foto: DNEVNIK.hr Nevrijeme na području Gline i Petrinje Nevrijeme na području Gline i Petrinje Foto: DNEVNIK.hr Nevrijeme na području Gline i Petrinje Nevrijeme na području Gline i Petrinje Foto: DNEVNIK.hr Nevrijeme na području Gline i Petrinje Nevrijeme na području Gline i Petrinje Foto: DNEVNIK.hr +4 Nevrijeme na području Gline i Petrinje Galerija 1/9 >>
Olujno nevrijeme u nedjelju prijepodne pogodilo je Sisačko-moslavačku, Požeško-slavonsku, Virovitičko-podravsku i Zagrebačku županiju, a za sobom je ostavilo materijalnu štetu na objektima, srušena stabla i poteškoće u prometu i opskrbi strujom.

Snažno nevrijeme zahvatilo je područje Gline, Petrinje i Siska. Razoran vjetar počupao je stabla i napravio štetu na brojnim objektima. Stradao je i kamp na petrinjskom kupalištu. 

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose

Na terenu su vatrogasne službe. ''Pala su stabla na prometnice. Za sada znamo da je u Begovićima pao dalekovod, kao i crijepovi i krovovi'', rekao je dozapovjednik DVD Petrinja Zvonimir Ljubičić za DNEVNIK.hr.

Posljedice nevremena se saniraju se i u Hrvatskoj Kostajnici. I Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je na Twitteru obavijest o nevremenu na području nekoliko županija.

 

Sve je počelo s laganom kišom. “Nebo se zacrnilo, počela je padati lagana kiša, pa sve jače, pa pljusak. Onda je počelo puhati kao ludo i nanositi kišu na sve strane. Jako je hukalo”, rekao je Igor Pavleković iz Petrinje. Dodao je i da je pao kompletan krov sa škole u Joševici.

''Izgleda da je možda bila i pijavica, 31.07.1982. ovo područje ju je poharala'', rekao je Pavleković.

Centar 112 zaprimio je oko 50 dojava građana i interventnih službi o posljedicama nevremena, a odnosile su se na pad stabala na prometnice, oštećene električne i telefonske vodove, te oštećene objekte, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite. U mjestima Begovići, Gornja i Donja Pastuša te Tremušnjak došlo je do nestanka struje.

U grupi ''Ljudi za ljude'' objavljene su fotografije nakon nevremena u Glini.

 

''Toliko je puhalo da sam mislila da je ovo početak uragana. Sve skupa je trajalo vrlo kratko, ali izrazito snažno'', opisala je čitateljica za DNEVNIK.hr i dodala da je vjetar otpuhao dio krova s jedne zgrade u Petrinji. 

''Letio je krov od garaže. Nama je vjetar trampolin otpuhao na kontejner i susjedovu ogradu. Metalne šipke na ogradi su se savile'', ispričala je čitateljica iz Petrinje koja živi u blizini centra grada.

''Po parkiralištu ispred zgrade, na Sajmištu, palo je nekoliko stabala, a s dijela zgrade otpuhalo je krov. Samo pukom srećom nikoga nije ozlijedilo'' , rekla je druga čitateljica.
 

Nestanak struje, drveće na cesti...

Županijski centar 112 Požega zaprimilo je dojavu o nevremenu koje je napravilo štetu na krovovima kuća, rušilo drveća na prometnice i dovelo do prekida opskrbe električnom energijom zbog čega su žurne službe na terenu.

Virovitički Županijski centar također je zaprimilo dojave da je nevrijeme srušilo nekoliko stabala na prometnice.

  Snažno nevrijeme Nevrijeme na području Gline i Petrinje Foto: DNEVNIK.hr

Snažno nevrijeme Nevrijeme na području Gline i Petrinje Foto: DNEVNIK.hr

Snažno nevrijeme Nevrijeme na području Gline i Petrinje Foto: DNEVNIK.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene