Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potres na splitskom području

Potres oštetio crkvu kod Imotskog, Dalmatinci u strahu bježali iz kuća: "Nastala je panika, pokušali smo izaći iz kuće, ali nismo uspjeli"

Snažni potres oštetio crkvu Sv. Ante u Drumu (Foto: Podbablje portal)
Snažni potres oštetio crkvu Sv. Ante u Drumu (Foto: Podbablje portal) Podbablje portal
Aktualno Galerija Potres na splitskom području (Foto: EMSC) Potres na splitskom području (Foto: EMSC) Foto: EMSC Snažni potres oštetio crkvu Sv. Ante u Drumu (Foto: Podbablje portal) Snažni potres oštetio crkvu Sv. Ante u Drumu (Foto: Podbablje portal) Foto: Podbablje portal +0 Snažni potres oštetio crkvu Sv. Ante u Drumu (Foto: Podbablje portal) Galerija 1/3 >>
Potres magnitude 4,5 stupnja zatresao je okolicu Splita i Makarske u subotu u 13.53 sati.

Epicentar potresa koji se osjetio na splitskom području je bio 36 kilometra udaljen od Splita i 15-ak kilometara od Makarske, a podrhtavanje tla je trajao između 5 i 15 sekundi.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

"Trajalo dosta dugo, možda 10-15 sekundi. Treslo se sve po kući, srušila se vaza sa ormara," komentirao je jedan od građana iz Šestanovca.

"Najgori potres do sada. Kao da je pukla bomba", napisao je svjedok iz Baške Vode.

"Stiga ka grmljavina .. Zatreslo ono!! Kvalitetno i potrajalo", komentar je iz Solina.

Građani uglavnom pišu kako su im padale stvari sa zidova ili ormara, a nekima su popucali i zidovi.

Iz Splitskog Cnetra 112 kažu da su zaprimili na desetke poziva zabrinutih građana. Najviše dojava stiže s makarskog područja. Zasad nema dojava o štetama, kazali su.

Snažni potres oštetio crkvu Sv. Ante u Drumu kod Imotskog

Potres je prouzročio štetu na prezbiteriju crkve Sv. Ante u Drumu koji je temeljito obnovljen prije dvije godine. Potres nije mimoišao ni župnu dvoranu ni kuću u kojoj su se upravo odvijali radovi na njezinoj obnovi, a štete na laganom puknuću zidova i fasada ima i u drugim kućama, piše Podbablje portal.

Snažni potres oštetio crkvu Sv. Ante u Drumu (Foto: Podbablje portal) Snažni potres oštetio crkvu Sv. Ante u Drumu (Foto: Podbablje portal) Foto: Podbablje portal

Na Braču bježali iz kuća

Potres se itekako osjetio i na Braču. Razgovarali smo s gospođom Ljerkom Litović iz mjesta Povlja.

"Ručali smo i odjednom se se počelo tresti, kredenca, kristal... Nastala je panika, pokušali smo izaći iz kuće, ali nismo uspjeli. Prestalo je, a i pas je bio prvi", ispričala je gospođa Litavić u šali, ali dok je treslo, dodaje, nije joj bilo do šale.

Štete nema, a nema je, kaže, niti kod susjeda.

Mario Krezić, također iz Povlje, rekao je da je samo u jednom trenutku nastala tutnjava.

"Kao da je malo dalje pala bomba. Ljudi su se stvarno prepali", rekao je. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene