Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je obavila pretres vozila smijenjene ravnateljice Bertović. Ministar je odluku opravdao lošim vođenjem Nacionalnog parka


Kaznenu prijavu protiv smijenjene ravnateljice Nacionalnog parka Plitvička jezera Lidije Bertović, na temelju kojih policija provodi izvide, podnijela je vršiteljica dužnosti ravnateljice NP Plitvička jezera, Natalija Božićević, doznaje se od policije, a to je potvrdila i glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Francuska istražuje jesu li javni dužnosnici koji su organizirali obranu od korone počinili kaznena djela Policija, ilustracija Uhićen 46-godišnjak: Sumnja se da je na Ovčari zlostavljao hrvatske ratne zarobljenike, među kojima i civile iz vukovarske bolnice

Glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević rekla je kako je v.d. ravnateljice NP Plitvička jezera podnijela kaznenu prijava koja ukazuje na neke protupravnosti njene prethodnice.

U vezi s tim policija "provodi izvide, a oni su po novom ZKP-u, tajna“, naglasila je Brozičević.

Policija je obavila pretres vozila smijenjene ravnateljice Bertović.

Evo zašto je smijenjena rastrošna ravnateljica!

Glasnogovornica ministarstva Dijana Sušac izjavila je danas u Varaždinu kako je v.d. ravnateljica prijavila da je smijenjena Bertović s još dvije osobe, koje nisu zaposlenici Nacionalnog parka, sinoć navečer iz Uprave tvrtke iznosila dokumentaciju.

Policija je došla u prostore tvrtke, no bivše ravnateljice više nije bilo tamo, dodala je.

Ministar je smijenio zbog lošeg rada

Inače, smijenjena Bertović jučer je bila na putu prema Zagrebu. U Karlovcu ju je zaustavila prometna policija, koja je, kaže Bertović, bez naloga pretražila privatni automobil u kojem je bila samo suputnica. Nakon toga policija ju je odvela u postaju na informativni razgovor.

Smijenjena 'rastrošna' ravnateljica Plitvičkih jezera

U kratkoj izjavi županijska državna odvjetnica (ŽDO) Gordana Križanić kaže kako ŽDO ima saznanja da PU ličko-senjska "u svezi postupanja Lidije Bertović provodi izvide".

Lidiju Bertović ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović smijenio je 18. prosinca s mjesta ravnateljice Javne ustanove NP Plitvička jezera zbog lošeg rada, te zbog kršenja pravnika, statuta i Zakona o javnoj nabavi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook