Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zmajlović 'presjekao'

Ravnateljica htjela potrošiti 400.000 kn na terenac, ministar poništio natječaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usred sveopće štednje u javnom sektoru, u NP-u Plitvička jezera poželjeli su nabaviti skupocjenog terenca. No, ministar zaštite okoliša natječaj je ekspresno poništio.

Terenac s ne manje od 250 konjskih snaga, dugo 4,7 metara, sa skupocjenim navigacijskim uređajem, sjedalima od glatke i brušene kože, kožnim upravljačem, prednjim sportskim sjedalima, automatski zatamnjivim staklima, zvučnim oglašavanjem u slučaju prelaska pune crte tijekom vožnje te automatskim isključivanjem motora u slučaju mirovanja. Prema pisanju Novog lista, upravo ovakvo vozilo, čija se vrijednost procjenjuje na 400.000 kuna bez PDV-a, odlučila je putem javne nabave kupiti nedavno imenovana nova ravnateljica Nacionalnog parka Plitvička jezera Lidija Bertović.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Novi problemi Beroš o muljanju s COVID testovima i sinu HDZ-ovca: ''Mi nemamo veze s tim'' Slika nije dostupna Oduševljeni ljepotom National Geographic na Plitvicama: Moramo im dati više medijskog prostora

No, samo dan nakon objave oglasa u Narodnim novinama, ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović donio je odluku o obustavi nabave, kako u priopćenju kaže, 'neprimjerene kategorije vozila'.

Također, Zmajlović je izdao Naputak svim državnim tijelima i pravnim osobama koje imaju javne ovlasti iz resora njegova ministarstva da se eventualna nabava službenih osobnih vozila može pokrenuti samo ako je za to pribavljena njegova suglasnost.

>> Ostojić: Bolje da policajci rade u novim autima, nego da se plaćaju popravci starih

Inače, stručnjaci tvrde da karakteristike vozila kakvo je ravnateljica Bertović naumila nabaviti mogu zadovoljiti isključivo najelitniji proizvođači u automobilskoj industriji, poput BMW-a, Mercedesa ili Volva. Također, NP na dispoziciji već ima dvije i pol godine star Audi 6 s ne previše prijeđenih kilometara pa se postavlja pitanje koja bi uopće bila svrha nabavke novog luksuznog vozila.

Odluka o nabavi bila je 'neprimjerena i ishitrena'

Za komentar smo pitali i samu Lidiju Bertović koja je za Dnevnik.hr rekla da, u skladu s ministrovom odlukom, NP Plitvička jezera obustavlja javnu nabavu terenca.

'Iako je primarna namjena SUV vozila bila predviđena za VIP delegacije i izaslanstva koja su česti gosti Nacionalnog parka, nalazimo da je, uvažavajući gospodarsku situaciju u zemlji, naša odluka za nabavu vozila takve kategorije bila neprimjerena i ishitrena', rekla je Bertović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene