Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zloporaba ovlasti

Smijenjen predsjednik karlovačkog HNS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo Županijskog odbora HNS-a Karlovačke županije razriješilo je dosadašnjeg predsjednika Zvonka Spudića pošto je Vrhovni sud potvrdio presudu kojom je osuđen za zloporabu položaja.

Na njegovo mjesto je izabralo, do redovite izborne skupštine, dosadašnjeg dopredsjednika Branka Mohorića. Spudić je ostavku sam zatražio i povukao se sa svih svojih stranačkih dužnosti te vratio mandat vijećnika u Županijskoj skupštini. Glasnogovornica županijskog odbora HNS-a Mirjana Bašić potvrdila je danas da je razlog razrješenja taj što je Vrhovni sud potvrdio osuđujuću presudu i osudio Spudića pravomoćno na 14 mjeseci zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti potkraj 90-ih godina, kad je obnašao dužnost načelnika općine Barilović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Faber postao Kirinov savjetnik Slika nije dostupna Kirinov pomoćnik Gledec razrješen dužnosti

Kako je Spudić kazao, njegovu je prijašnju nepravomoćnu zatvorsku kaznu od dvije godine Vrhovni sud smanjio na 14 mjeseci. U postupku, u kojem mu se sudilo po šest točaka optužnice, tri su točke dospjele u zastaru, po dvjema je oslobođen krivnje, a za šestu mu je potvrđena krivnja. Ta se točka optužnice odnosi na 126.000 kuna (prvotno je bilo 156.000 kn) za nenamjensko trošenje općinskog novca preko mjesnih odbora. Spudić je najavio da će uložiti ustavnu tužbu kao izvanredan pravni lijek jer, ustvrdio je, sudovi nisu proveli grafološko vještačenje potpisa na isplatnicama koje je on tražio. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene