Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Faber postao Kirinov savjetnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Vladimir Faber razriješen je dužnosti i imenovan savjetnikom ministra MUP-a Ivice Kirina za poslove policije, a novim je načelnikom imenovan Faberov zamjenik Darinko Mikulić, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji MUP-a u Osijeku.

Mikulićev zamjenik je Stipo Rimac, dosadašnji načelnik Ureda načelnika PU-a.

Pročitajte i ovo Kaznene prijave zbog bespravne gradnje - 4 Zaradio kaznenu prijavu HDZ-ov načelnik gradi bez dozvole, a za sve krivi Dnevnik Nove TV: "Zamislite da sam umro, vi ste oštetili zajednicu, ja sam nebitan" Ilustracija Pokrenuta istraga Bivši načelnik policije obavještavao osumnjičenika o istrazi koja se vodila protiv njega

Ravnatelj policije Marijan Benko na konferenciji za novinare u
Osijeku, kojoj su nazočili i ministar Ivica Kirin i državni tajnik u
MUP-u Ivica Buconjić, istaknuo je kako je u 22 mjeseca, koliko je Faber bio načelnik PU-a, učinjen znatan pomak u radu te policijske uprave.

Kako je ocijenio, Faber je profesionalno i po zakonu obavio posao za koji je iz Zagreba poslan u Osijek. Inače u policiji je cilj da se visoko obrazovani kadrovi šalju u druge policijske uprave, kazao je Benko. 

Dodao je kako je dosadašnji načelnik Vladimir Faber u tijeku
rada u Osijeku uspješno rasvijetlio više kaznenih djela te da je u to vrijeme Policijska uprava ojačana i materijalno i kadrovski.

Ministar Kirin je naglasio kako je cilj hrvatske policije jačati i
osposobiti se da bi bila spremna suprotstaviti se svim oblicima kriminala i opasnostima s kojima je Hrvatska suočena, posebice zbog svojega geostrateškog položaja i tzv. balkanskog puta kojim se preko Hrvatske pokušava krijumčariti droga. 

Ocijenivši rad dosadašnjeg načelnika Fabera vrlo profesionalnim, dodao je kako je "sve što je radio bilo po zakonu i pravilima policije".

Njegovim nasljednicima poželio je uspjeh u radu, istaknuvši kako će se i dalje nastojati materijalno poboljšavati uvjete rada u toj policijskoj upravi.

Na novinarske upite kako je doživljavao česte napade lokalne vlasti, Faber je odgovorio da to ne želi komentirati te da samo može reći da je radio profesionalno i po zakonu.

Nije htio komentirati ni tzv. slučaj Glavaš, istaknuvši kako
zahvaljuje županijskom državnom odvjetniku Davoru Petričeviću i državnom odvjetniku Mladenu Bajiću na odličnoj suradnji, te kako je sve poslove u vezi s kaznenim djelima obavljao na zahtjev županijskog i državnog odvjetnika.

Ministar Kirin na kraju konferencije za novinare uručio je rješenja o novim dužnostima Vladimiru Faberu, Darinku Mikuliću i Stipi Rimcu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene