Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Smijenjen direktor 'Novog lista'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadzorni odbor 'Novog lista' d.d. na današnjoj je sjednici smijenio direktora Zorana Borčića te na taj položaj imenovao Franju Butorca.

Zoran Borčić je na mjestu direktora bio godinu i pol dana, a tu je dužnost preuzeo od sadašnjeg predsjednika Nadzornog odbora Zdenka Mancea. Novi direktor Butorac je u 'Novome listu' počeo surađivati kao novinar prije 34 godine, a od 1995. je direktor izdavačke kuće 'Adamić', koja je u vlasništvu 'Novoga lista'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smjena Zoran Bohaček nakon 16 godina više nije na čelu HUB-a Slika nije dostupna Uvjeren da ostaje na funkciji Direktor HEP-a opovrgava da mu spremaju otkaz: Kaj se uspješni smjenjuju?

Prema ocjeni Nadzornog odbora Borčić je smijenjen zbog nedostatna restrukturiranja tvrtke, sklapanja štetna ugovora s besplatnim novinama 'Metro' o tiskanju i davanju informacija, prekoračenja ovlasti, odnosno neovlaštena istupanja u ime Uprave, te upletanja u vlasničke ovlasti.

Tvrtka 'Riječki list' d.o.o., koju je osnovala 1999. skupina malih dioničara, i kojoj je direktor Zdenko Mance, vlasnik je 51 posto dionica 'Novog lista'. Ostali mali dioničari imaju 19, a američki investicijski fond Media Development Load Fond (MDLF) oko 30 posto.

Novi direktor 'Novog lista' Franjo Butorac za novinare je izjavio kako otkazi i smjene u kući nisu prvo pitanje te naglasio da će nastaviti raditi svi koji to budu željeli.

Zoran Borčić je ustvrdio kako je ovaj događaj kraj višemjesečnog stanja u kojem je 'predsjednik NO-a učinio sve da diskvalificira i smijeni predsjednika Uprave'.

'Novi list' d.d. ostvario je 2006. oko 160 milijuna kuna prihoda te više od 10 milijuna kuna dobiti. Naklada 'Novog lista' je oko 50.000 primjeraka na dan, a ta kuća surađuje u poslovnoj grupi s Glasom Istre, Glasom Slavonije i Zadarskim listom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene