Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mineral expo

Smaragdi i biseri, izloženi u Splitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Split je u Časničkom domu u Lori ponovno ugostio izložbu Mineral expo. Drago i poludrago kamenje stiže iz brojnih zemalja, a Splićani su pokazali poprilično zanimanje.

Stigao je kvarc iz Bosne i Hercegovine, ali i ametist i ahat iz Brazila, smaragdi iz Kolumbije, jantar s Baltika, pustinjske ruže. Naravno, iza svakog kamena stoji priča, a stručnjaci su spremni objasniti koji kamen odgovara kojem tipu osobe ili horoskopskog znaka, i koji nosi sreću. Na sajmu su i znalci koji liječe kristalima.

Pročitajte i ovo Krao kamenje s plaže Lampianu strogo zabranjeno Francuz s plaže uzeo 41 kilogram kamenja: To će ga skupo stajati Mario Jurič i Mate Kesić Za Dnevnik Nove TV Vozač koji je ozlijeđen u odronu: "Osjetio sam udarac, dim oko mene, pada kamenje. Neka dođem sebi, ali tužit ćemo ih sigurno"

Ove godine izložbu obilježavaju i fosili pretvoreni u poludragi kamen. Atrakcija izložbe je puž fosiliziran u poludragi kamen - opal. Iz Australije, zemlje opala, donio ga je naš iseljenik i darovao izložbi. Organizator izbložbe Danijel Galović kaže, vrijedi oko 300 tisuća eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene