Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Logoraši razočarani

Smanjene kazne za Morinj: 'Presuda je sramotna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon ponovljenog suđenja u Podgorici za zločine u logoru Morinj, optuženim bivšim pripadnicima JNA kazne su smanjene na ukupno 12 godina zatvora, a dvojica od šestorice optuženih oslobođena su zbog nedostatka dokaza.

Nove presude nekadašnji logoraši nazvali su sramotnima i politički motiviranima. Tvrde, u logoru Morinj bilo je zatočeno 400-tinjak logoraša od kojih su 62 umrla zbog posljedica premlaćivanja. Dubrovački logoraši kazali su kako očekuju da se o presudi očituje i hrvatska Državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Spomen ploča u Morinju - 2 U CRNOJ GORI Spomen-ploču podignutu u čast hrvatskim zarobljenicima kod bivšeg logora u Morinju morala čuvati vojska Slika nije dostupna Niske kazne Crna Gora: Šestorica kriva za zločin u Morinju

>> Za ratni zločin u Morinju dobili 12 godina zatvora

'Naše Državno odvjetništvo RH treba reagirati na ovo i da se jednostavno ne smije dopustiti način da ovi koji su oslobođeni, da prođu bez ikakve kazne', rekao je Robert Hausvička, bivši logoraš.

'Presuda je sramotna i politčki donesena jer ipak je prošlo 20 godina od tih tortura kako smo bili dolje', smatra Đuro Vitković iz Udurge Logoraš.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene