Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon ponovljenog suđenja u Podgorici za zločine u logoru Morinj, optuženim bivšim pripadnicima JNA kazne su smanjene na ukupno 12 godina zatvora, a dvojica od šestorice optuženih oslobođena su zbog nedostatka dokaza.


Nove presude nekadašnji logoraši nazvali su sramotnima i politički motiviranima. Tvrde, u logoru Morinj bilo je zatočeno 400-tinjak logoraša od kojih su 62 umrla zbog posljedica premlaćivanja. Dubrovački logoraši kazali su kako očekuju da se o presudi očituje i hrvatska Državno odvjetništvo.

Vezani članci Darko Radman Zadarski pedijatar osuđen na godinu dana zatvora zbog smrti šestogodišnjaka Predsjednik Zoran Milanović i slovenski predsjednik Borut Pahor na obilježavanja 77. obljetnice oslobođenja interniraca iz logora Kampor - 4 Milanović i Pahor na Rabu obilježili 77. obljetnicu oslobođenja logoraša Kampora

>> Za ratni zločin u Morinju dobili 12 godina zatvora

'Naše Državno odvjetništvo RH treba reagirati na ovo i da se jednostavno ne smije dopustiti način da ovi koji su oslobođeni, da prođu bez ikakve kazne', rekao je Robert Hausvička, bivši logoraš.

'Presuda je sramotna i politčki donesena jer ipak je prošlo 20 godina od tih tortura kako smo bili dolje', smatra Đuro Vitković iz Udurge Logoraš.