Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Leko predsjednik Sabora

Službeno potvrđeno: Šprema će mijenjati Leko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem donio je odluku da ga za vrijeme njegove spriječenosti u obnašanju predsjedničke dužnosti, zbog zdravstvenih problema, zamjenjuje potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko.

Kako je danas priopćeno iz Ureda predsjednika Sabora, 'predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem je jučer, 26. lipnja, na temelju članka 33. stavka 2. Poslovnika Hrvatskoga sabora, donio Odluku kojom je odredio da ga za vrijeme njegove spriječenosti u obnašanju predsjedničke dužnosti zamjenjuje potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predložit će ga u srijedu Josip Leko će idući tjedan biti izabran za predsjednika Sabora Slika nije dostupna Neće biti sankcija Sabor: Od sutra elektroničko evidentiranje nazočnosti zastupnika

'Žao mi je što je do toga došlo, što je predsjednik Sabora Boris Šprem spriječen, što je bolestan i nadam se da će i ovaj put pobijediti bolest', izjavio je Leko novinarima u Hrvatskom saboru. Ujedno je Špremu poželio sreću i da se uspješno vrati na svoju dužnost u Hrvatski sabor.

Na pitanje novinara hoće li i nadalje predsjedati saborskim Odborom za Ustav, poslovnik i politički sustav i kako je to poslovnički uređeno, Leko je rekao da poslovnik tu ne uređuje ništa vezano uz obavljanje zamjene predsjednika. 'I dosad sam bio izabran za potpredsjednika Sabora i nadam se da tu dužnost obavljam dobro', naveo je Leko. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene