Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predložit će ga u srijedu

Josip Leko će idući tjedan biti izabran za predsjednika Sabora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josip Leko sljedećeg tjedna bit će izabran za predsjednika Hrvatskog Sabora. Posljednjih mjeseci on je vršitelj dužnosti predsjednika, a parlamentarna većina predložit će njegov izbor zastupnicima u srijedu.

Mjesto predsjednika Sabora je prazno. Očekuje se da će od idućeg tjedna na njemu sjediti Josip Leko. Saborski veteran s 12 godina staža na Markovu trgu. 'On je vrlo odgovoran, smiren čovjek, i mislim da će ukoliko bude izabran za predsjednika Sabora on to obnašati na najbolji mogući način', kaže Vladimir Šeks.

Pročitajte i ovo Fotograija uoči konstituiranja Sabora uoči sjednice sabora Kakva fotka: Na njoj su svi (iako ih možda nećete prepoznati), samo njega nema Prisega Krešimira Ačkara "Netko se uključio" VIDEO Ovo je podiglo atmosferu, smijeh je odzvanjao sabornicom: "Triput je triput!"

Bivši tako o budućem predsjedniku biranim riječima. Vladajući šute, a oporba, čini se, zadovoljna. 'On jest malo tvrđi nego što je bio gospodin Šprem. Uvijek sam uživao kad je gospodin Šprem došao sa širokim osmijehom. Gospodin Leko nema taj osmijeh, ali to ne znači da neće dobro voditi sjednice', kazao je Branko Vukšić, iz Hrvatskih laburista.

>> Leko: Očekujem da ćemo sljedeće godine bolje živjeti

Josip Leko pripada staroj školi političara. Situacije rješava mirno, čvrsto kontrolira emocije. Leko je i SDP-ov veteran. Bio je saveznik, ali i prijatelj Ivice Račana. Zanimljivo u stranci obnaša dužnost predsjednika Glavnog odbora ili vodi SDP parlament. A sada će voditi državni.

Predsjednika sabora predlaže parlamentarna većina. Do sada je uvijek predloženog kandidata oporba bespogovorno prihvaćala. 'Ja vjerujem da će i idući predsjednik Sabora biti praktično jednoglasno izabran', kazao je Šeks.

Odlaskom Josipa Leke na mjesto broj dva u državi, SDP mora popuniti još jedno mjesto potpredsjednika. I to će pripasti nekom od veterana te stranke. Kandidata nema puno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene