Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović o ćiriličnim pločama:

'Hoće li sutra i nečija glava biti razbijena?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović poziva na razumijevanje i dijalog kako se ne bi ponovili slučajevi uništavanja ćiriličnih ploča. Podsjetimo, noćas je ukradena i ćirilićna ploča sa zgrade Općine Vojnić kod Karlovca.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i danas je, kao i svaku subotu, održao tradicionalnu kavu s građanima u Uredu predsjednika na Pantovčaku gdje je komentirao i nedavne događaje vezane uz uništavanje i krađu ćiriličnih ploča.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kaznena prijava Pritvorena dvojica Vukovaraca zbog razbijene dvojezične ploče Slika nije dostupna Novi referendum VIDEO Ivo Josipović: Referendum o ćirilici mora proći sve provjere

'Naprosto je teško prihvatljivo nakon što smo krvavo stekli svoju neovisnost, nakon što smo uz puno truda Hrvatsku pokazali kao europsku zemlju, gledati ovo što se danas događa. Danas Vukovar, jučer Udbina, sutra nešto drugo. Ploče, natpisi, spomenici... Što je sljedeće? Hoće li sutra i nečija glava biti razbijena? Ovo je trenutak kad zaista moramo svi zajedno razumjeti da se borimo za europsku Hrvatsku u kojoj se kvalitetno i dobro živi i da poštujemo jedni druge. I ovo što se događa je sramota za sve nas. Pozivam u prvom redu Vladu, pozivam oporbu, pozivam branitelje koji su s toliko žara branili Hrvatsku da brane i njeno dostojanstvo i da je brane kao EU zemlju. Svi nosimo odgovornost i ne smijemo dozvoliti da priča o ćirilici pretvori u priču o neuspjehu Republike Hrvatske', rekao je predsjednik Ivo Josipović.

>> OPET skinuta ploča s ćirilićnim natpisom!

Upitan za komentar o tome kako pomiriti nepomirljive strane, kazao je kako se zakon uvijek mora poštivati, ali da se uvijek može razgovarati i da vidi prostora za razgovor. 'Tu ključnu ulogu ima Vlada i ja sam tu da pomognem svima koji to žele', rekao je predsjednik i dodao kako ne želi razgovarati o tome tko je kriv.

Komentirao je i izjavu Milorada Pupovca kako se on 'igra s vatrom'. 'Gospodin Pupovac bi isto trebao dati svoj prilog u rješavanju ove situacije, nije to pitanje samo tabli, mi se susrećemo sa kompleksom međunacionalnih problema', smatra predsjednik Josipović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene