Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Ništa od isplate štedišama?

Slučaj Ljubljanske banke: Basel Hrvatskoj poslao odbijenicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Banka za međunarodna poravnanja odbila je zahtjev Hrvatske za posredovanje u sporu sa Slovenijom u vezi Ljubljanske banke.

Odbijenica za posredovanje u vezi sa starom deviznom štednjom Ljubljanske banke stigla je iz Basela, piše Večernji list. Iz odluke se, koja je dostavljena početkom studenog, vidi da je Jadranka Kosor bez pokrića mjesecima uvjeravala javnost da se uz pomoć Basela nalazimo pred rješenjem problema stare devizne štednje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruka Ljubljanskoj banci 'Ono što okrećeš, to mi i vrati' Slika nije dostupna Ljubljanska banka Jandroković: Proučit ćemo odgovor baselske banke

>> Ljubljanska banka: problem se ne može riješti u 3 mjeseca

Jaime Caruiana, generalni direktor, i Peter Dittus, generalni sekretar BIS-a, odbili su ponudu Vlade za arbitražom. Zaključili su da u tom sporu ne mogu ponuditi ništa novo. Čelni ljudi Banke su istakli kako je žele preuzimati nikakvu ulogu u novom krugu pregovora zbog vremena koje je prošlo od prekida pregovora. Naznačili su da je održavanje monetarne i financijske stabilnosti prvi prioritet BIS-a.

Hrvatskoj je strani ponuđena mogućnost da guverneri država sljednica bivše Jugoslavije neformalno razgovaraju u prostorima BIS-a i toj temi. Vodeći baselski bankari u odbijenici su sarkastično napisali hrvatskoj Vladi kako je moguće da tijekom tih razgovora dođe do dogovora koji je riješiti problem stare devizne štednje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene