Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Fond: Ispitani novi svjedoci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U istrazi protiv osmero osumnjičenih za korupciju u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) danas su saslušani gradonačelnik Nina Emil Ćurko, bivši gradonačelnik Poreča Josip Maras te dvije djelatnice iz odvjetničkog ureda osumnjičene Asje Piplović - Nevija Čardoš i Rozana Fabris.

U iscrpnim iskazima svjedoci su govorili o poslovima s kojima se povezuju osumnjičenici na području Poreča i Nina, kazao je nakon saslušanja istražni sudac Boris Ivančić. Nije želio govoriti o detaljima njihova iskaza, podsjetivši da je istraga proglašena tajnom te da su i današnji svjedoci upozoreni da o svojim iskazima ne smiju govoriti u javnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj 'Veliki Maestro' Svjedočio bivši predsjednik HFP-a Grga Ivezić Slika nije dostupna Predsjednik HFP-a svjedočio o slučaju Maestro

Rekao je kako bi početkom idućeg tjedna USKOK-a mogao zatražiti proširenje istrage, odnosno predložiti saslušanje još nekih svjedoka.

Na upit novinara je li među svjedocima čije će se saslušanje dodatno zatražiti i tajnik HFP-a Grgo Ivezić ili je on na popisu već predloženih svjedoka, Ivančić je rekao da to ne može odgovoriti do idućeg tjedna.

"Dobit ćemo eventualno proširenje, ali kada će ono točno doći ne znamo", kazao je istražni sudac najavivši da će o svemu detaljnije moći govoriti u ponedjeljak.

Istraga se vodi protiv trojice potpredsjednika HFP-a Josipa
Matanovića, Roberta Peše i Ivana Gotovca, voditelja Službe prodaje nekretnina HFP-a Igora Petlevskog, odvjetnice iz Buja Asje Piplović i njezinog suradnika Mladena Jandričeka, zagrebačkog odvjetnika Jurja Parazajdera te poduzetnika iz BiH Svjetlana Stanića, jedinog koji je nedostupan, zbog čega je za njim raspisana tjeralica.

Ostalih sedmero osumnjičenih je od sredine lipnja u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela.

USKOK ih tereti za primanje i davanje mita, odavanje službene tajne, udruživanje za počinjene kaznenog djela i pomaganje u primanju mita.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene