Obavijesti Video Pretražite Navigacija
25 problematičnih operacija?

Slučaj anonimnog pisma u KBC-u Split: Odbačen prigovor o sumnji na pristranost inspekcije

Završen je jedan dio priče o anonimnom pismu sa sumnjom u 25 problematičnih operaciju koje je obavio splitski kardiokirurg.

Prigovor o sumnji na pristranost inspekcije koja je poslana u KBC Split nakon objave pisma je - odbačen.

Pročitajte i ovo Zdravstvo u Zadru - 4 Tko je odgovoran? Snimila dramatičan razgovor s liječnikom, odgovor ju je šokirao: "Da je to bila vaša mama, što biste učinili? Pitam vas kao čovjeka!" KBC Split Važno dostignuće Veliki uspjeh splitskih liječnika u liječenju srčanih zalistaka

Tvrdi to doktor Bojan Biočina koji je bio u inspekcijskom nadzoru u Splitu kojeg je poslalo Ministarstvo zdravstva kako bi utvrdilo sve okolnosti.

Prigovor je odbačen i ono što mogu reći je da je inspekcija izvršila svoj posao, da je izvršila posao i da je mišljenje inspekcije napisano. Inspekcija nije došla provjeriti navode anonimnog pisma, pun mandat inspekcije u rješenju je bio nazor nad stručnošću i zakonitošću rada kardiokirurgije u Splitu, što je šire od navoda iz anonimnog pisma, ali je naravno uključivalo navode iz anonimnog pisma. Inspekcija je napravila sve u okviru svog mandata, po propisima na transparentan i pravedan način“, kaže predstojnik Klinike za kardijalnu kirurgiju KBC-a Zagreb Bojan Biočina.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene