Završen je jedan dio priče o anonimnom pismu sa sumnjom u 25 problematičnih operaciju koje je obavio splitski kardiokirurg.


Prigovor o sumnji na pristranost inspekcije koja je poslana u KBC Split nakon objave pisma je - odbačen.

Vezani članci KBC Split Muškarac u karanteni i u KBC-u Split zbog sumnje u zarazu koronavirusom, uzorci poslani na analizu u Zagreb KBC Split, ilustracija Stigli preliminarni rezultati inspekcije iz splitske bolnice nakon anonimnog pisma, odvjetnik kirurga podnio prigovor

Tvrdi to doktor Bojan Biočina koji je bio u inspekcijskom nadzoru u Splitu kojeg je poslalo Ministarstvo zdravstva kako bi utvrdilo sve okolnosti.

Prigovor je odbačen i ono što mogu reći je da je inspekcija izvršila svoj posao, da je izvršila posao i da je mišljenje inspekcije napisano. Inspekcija nije došla provjeriti navode anonimnog pisma, pun mandat inspekcije u rješenju je bio nazor nad stručnošću i zakonitošću rada kardiokirurgije u Splitu, što je šire od navoda iz anonimnog pisma, ali je naravno uključivalo navode iz anonimnog pisma. Inspekcija je napravila sve u okviru svog mandata, po propisima na transparentan i pravedan način“, kaže predstojnik Klinike za kardijalnu kirurgiju KBC-a Zagreb Bojan Biočina.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr