Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbolji promotori

Slovenski par 50 godina vjeran hrvatskom turizmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pola stoljeća u istom autokampu. Možda zvuči nevjerojatno, no bračni par iz Slovenije na Jadranu ljetuje svake godine, već 50 godina! U pakoštanskom autokampu nisu bili samo 2 ljeta, za vrijeme rata.

Darove su dobili za 50 godina vjernosti. Zdravko i Danica u pakoštanskom autokampu ljetuju svake godine već pola stoljeća. 'I tako smo dolazili, još i još i još, sve godine, osim, samo dvije. Dvije godine u ratu nismo bili', kaže Zdravko Ambrožić. Ovakav jubilej rijetko se obilježava u hrvatskom turizmu. 'Oni su zasigurno najbolji promotori našeg turizma. Zbog toga smo s velikim zadovoljstvom upriličili jednu malu zabavicu za njih uz prigodne poklone da pamte taj uistinu jedinstven jubilej', smatra Danijela Vulin, direktorica TZ Pakoštane.

Pročitajte i ovo Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku... Slovenci na Velebit izvjesili zastavu SFRJ (Foto: Antena Zadar) - 1 UBRZO UKLONJENA Provokacija na Velebitu: Slovenski turisti na najviši vrh postavili zastavu bivše Jugoslavije

U autokampu su se počeli odmarati kad nije bilo osnovne infrastrukture, ali ni turista. Tek jedna slavina i nekoliko šatora. Odrastali su zajedno s kamping turizmom u Hrvatskoj, koji danas čini četvrtinu turizma na Jadranu. 'Boravak u prirodi, to je nešto što treba osjetiti, onaj tko to nije osjetio ne može znati razliku. Dakle, boravak tu na čistom zraku u borovoj šumi njima jednostavno nezamjenjivo', ističe voditelj kampa Hari Vulja. U našem će moru i prirodi, obećavaju slavljenici, uživati dok god ih zdravlje bude služilo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene