Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U interesu što skori ulazak Hrvatske

Slovenija čestitala Hrvatskoj na predloženom datumu za EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar izrazio je veliko zadoljstvo odlukom Europske komisije koja je predložila da Hrvatska postane članicom Europske unije s 1. srpnja 2013. godine, te joj na dobrim vijestima čestitao, priopćilo je slovensko ministarstvo vanjskih poslova.

Vijest o odluci Europske komisije Žbogara je zatekla u Trstu, gdje je sudjelovao na zasjedanju šefova diplomacija država Srednjoeuropske inicijative (SEI).

'Sloveniji je svakako u interesu da Hrvatska, s kojom kao susjednom državom ima mnogo zajedničkoga, što prije postane 28. država članica Europske unije', rekao je Žbogar, dodajući da će se učlanjanjem Hrvatske bilateralna suradnja na svim područjima dodatno ojačati.

'Čestitamo Hrvatskoj na predloženom datumu za ulazak u EU i tome se veselimo. Očekujem da će hrvatski pregovori za članstvo biti završeni vrlo brzo, vjerojatno još ovog mjeseca', rekao je Žbogar. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene